Πακέτο 10% στην Telefonica αποκτά η Saudi Telecom

Η Saudi Telecom ανήκει κατά 64% στο σαουδαραβικό κρατικό επενδυτικό ταμείο, του οποίου προεδρεύει ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. Η συμφωνία μπαίνει στο μικροσκόπιο των αρχών.

Πακέτο 10% στην Telefonica αποκτά η Saudi Telecom

Η Saudi Telecom Co. αποκτά σχεδόν το 10% της ισπανικής Telefonica για περίπου 2,25 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία που ελέγχεται από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας αγόρασε περίπου 569,3 εκατομμύρια μετοχές και χρησιμοποιεί χρηματοοικονομικά μέσα που θα της επιτρέψουν να αποκτήσει συνολικά 9,9% συμμετοχή στην Telefonica μόλις εγκριθεί η κίνηση από τις ρυθμιστικές αρχές, γράφει το Bloomberg. Η συναλλαγή χρηματοδοτήθηκε με συνδυασμό ιδίων πόρων της εταιρείας και τραπεζικού χρέους. 

Η εξαγορά αναμένεται να ελεγχθεί από την ισπανική κυβέρνηση, η οποία θεωρεί την Telefonica ως μια εταιρεία στρατηγικής σημασίας, που λειτουργεί υποδομές που είναι κρίσιμες για την άμυνα και την ασφάλεια του έθνους. Εξαγορές μεριδίων άνω του 5% ενδέχεται να απαιτούν έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο της χώρας. 

Η Saudi Telecom κατέστησε σαφές σε ανακοίνωσή της ότι δεν σκοπεύει να αποκτήσει τον έλεγχο ή να αναλάβει το πλειοψηφικό μερίδιο της Telefonica. «Θεωρούμε ότι αυτό είναι μια συναρπαστική επενδυτική ευκαιρία για να χρησιμοποιήσουμε τον ισχυρό ισολογισμό μας, διατηρώντας παράλληλα τη μερισματική μας πολιτική», ανέφερε.

Η προσέγγιση της STC ήταν «φιλική» και ο αγοραστής υποστηρίζει «την ομάδα διαχείρισης, τη στρατηγική και την ικανότητα της Telefónica να δημιουργεί αξία», δήλωσε η τελευταία.

Η Saudi Telecom ανήκει κατά 64% στο σαουδαραβικό κρατικό επενδυτικό ταμείο, του οποίου προεδρεύει ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. Είναι η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών στη Μέση Ανατολή και προσπαθεί να διαφοροποιήσει τις δραστηριότητές της τα τελευταία χρόνια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v