Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προειδοποίηση Moody's σε ΗΠΑ: Πιστωτικά αρνητικό ένα «λουκέτο» στην κυβέρνηση

Ο οικονομικός αντίκτυπος θα είναι μικρός αλλά θα καταδείξει τη θεσμική αδυναμία των ΗΠΑ σε σύγκριση με άλλες κυβερνήσεις με κορυφαία αξιολόγηση, προειδοποίησε η Moody's.

Προειδοποίηση Moodys σε ΗΠΑ: Πιστωτικά αρνητικό ένα «λουκέτο» στην κυβέρνηση

H Moody's ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ένα «λουκέτο» στις υπηρεσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ θα ήταν «πιστωτικά αρνητικό», καθώς θα καταδείξει τη θεσμική αδυναμία των ΗΠΑ σε σύγκριση με άλλες κυβερνήσεις με κορυφαία αξιολόγηση, παρόλο που ο οικονομικός του αντίκτυπος θα είναι πιθανότατα βραχύβιος.

Οι υπηρεσίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ θα διαταραχθούν και εκατοντάδες χιλιάδες ομοσπονδιακοί εργαζόμενοι θα τεθούν σε αναστολή εργασίας χωρίς αμοιβή, αν το Κογκρέσο δεν παράσχει χρηματοδότηση για το δημοσιονομικό έτος που ξεκινά την 1η Οκτωβρίου. Επίσης, θα ανασταλεί επ' αόριστον η δημοσίευση σημαντικών οικονομικών δεδομένων των ΗΠΑ κρίσιμης σημασίας για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τους επενδυτές.

«Ένα λουκέτο θα ήταν πιστωτικό αρνητικό για το κράτος των ΗΠΑ» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Moody's.

«Συγκεκριμένα, θα καταδείξει τους σημαντικούς περιορισμούς που θέτει η πολιτική πόλωση στη χάραξη δημοσιονομικής πολιτικής σε μια περίοδο φθίνουσας δημοσιονομικής ισχύος, λόγω της διεύρυνσης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων» πρόσθεσε.

Ο οίκος αξιολογεί με «ΑΑΑ» την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v