Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Γερμανία μειώνει την έκδοση χρέους κατά €31 δισ. το τέταρτο τρίμηνο

Η γερμανική κυβέρνηση περιορίζει τα μέτρα στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για την κάλυψη του ενεργειακού κόστους.

H Γερμανία μειώνει την έκδοση χρέους κατά €31 δισ. το τέταρτο τρίμηνο

H Γερμανία θα εκδώσει λιγότερο χρέος από ό,τι σχεδίαζε το τέταρτο τρίμηνο καθώς η κυβέρνηση περιορίζει τη στήριξη στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις που έχουν χτυπηθεί από την υπερβολική άνοδο του ενεργειακού κόστους. 

H έκδοση ομολόγων θα συρρικνωθεί κατά 8 δισ. ευρώ και οι πωλήσεις εντόκων γραμματίων κατά 23 δισ. ευρώ σε σχέση με το δημοσιονομικό σχέδιο που είχε δημοσιευτεί τον Δεκέμβριο, ανακοίνωσε την Τρίτη η ομοσπονδιακή υπηρεσία διαχείρισης δημόσιου χρέους. 

Μαζί με τις περικοπές το τρίτο τρίμηνο, η συνολική έκδοση χρέους θα είναι κατά 45 δισ. ευρώ μικρότερη από τα αρχικά σχέδια, στα 500 δισ. ευρώ, επίπεδο που εξακολουθεί να συνιστά ρεκόρ. 

«Η συρρικνωμένη έκδοση ομολόγων οφείλεται στις μικρότερες χρηματοδοτικές ανάγκες για τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό και τα ειδικά ταμεία του, ειδικά σε σχέση με τα μέτρα που ελήφθησαν από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης», σημείωσε η υπηρεσία, σύμφωνα με το Bloomberg. 

H υπηρεσία ακύρωσε επίσης πώληση ομολόγων συνδεδεμένων με τον προϋπολογισμό, που σχεδιαζόταν για τον Νοέμβριο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v