Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Καμπανάκι» Moody's για συστημικό ρίσκο από τα μοχλευμένα δάνεια

Ο ανταγωνισμός μεταξύ τραπεζών και funds για τη χρηματοδότηση μοχλευμένων δανείων διακινδυνεύει να διαβρώσει την πιστωτική ποιότητα.

«Καμπανάκι» Moodys για συστημικό ρίσκο από τα μοχλευμένα δάνεια

H Μοοdy's προειδοποιήσε για τον επικίνδυνο ανταγωνισμό μεταξύ τραπεζών και των funds που χρηματοδοτούν ριψοκίνδυνες μοχλευμένες εξαγορές.

«Πιστεύουμε ότι μεγάλες τράπεζες στην αγορά κοινοπρακτικών δανείων, οι οποίες έχουν χάσει μεγάλο μερίδιο στην αγορά μοχλευμένων δανείων από ανταγωνιστικά πιστωτικά ιδρύματα τα τελευταία χρόνια, θα βρίσκονται σε σκληρό ανταγωνισμό καθώς θα εμφανίζονται νέες μοχλευμένες εξαγορές» υπογράμμισε η αναλύτρια της Moody's, Κριστίνα Πάτζετ. 

«Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να διαβρωθεί η ποιότητα όσον αφορά την τιμολόγηση, τους όρους και την πιστοληπτική ποιότητα, προκαλώντας συστημικό κίνδυνο» πρόσθεσε σύμφωνα με τους Financial Times. 

Πολλές εταιρείες private equity έχουν στραφεί σε funds για να χρηματοδοτήσουν συμφωνίες εξαγοράς τα τελευταία χρόνια. Σε αυτές περιλαμβάνεται η Thoma Bravo, η οποία χρησιμοποίησε funds για να δανειστεί για τη χρηματοδότηση της συμφωνίας εξαγοράς της Coupa Software έναντι 8 δισ. δολαρίων. 

Οι τράπεζες, οι οποίες έχουν χάσει ως αποτέλεσμα παχυλές προμήθειες, ελπίζουν να ενισχύσουν τη θέση τους σε μια αγορά που κυριαρχούσαν επί μακρόν. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v