Ουκρανία: Καταρρίψαμε 29 ρωσικά drones και έναν πύραυλο

Τριάντα ένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξαπέλυσε συνολικά η Μόσχα εναντίον ουκρανικών εδαφών. Κύριοι στόχοι οι περιφέρειες Μικολάιφ και Ντνιπροπετρόφσκ. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Ουκρανία: Καταρρίψαμε 29 ρωσικά drones και έναν πύραυλο

Η Ουκρανία κατέστρεψε 29 από τα 31 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ένα πύραυλο κρουζ που εξαπολύθηκαν από τη Ρωσία με στόχο κυρίως τις περιφέρειες του Μικολάιφ και του Ντνιπροπετρόφσκ, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν σε κύματα στη διάρκεια της νύκτας και διήρκεσαν περισσότερο από τρεις ώρες, είχε ανακοινώσει νωρίτερα η νότια διοίκηση των ουκρανικών δυνάμεων.

Συντρίμμια που έπεσαν στη νοτιοανατολική πόλη Ντνίπρο προκάλεσαν πυρκαγιά σε ιδιωτική εταιρεία που κατασβέσθηκε γρήγορα, δήλωσε ο Σέρχιι Λισάκ, κυβερνήτης της περιφέρειας Ντνιπροπετρόφσκ.

Ζημιές σε εγκαταστάσεις μιας βιομηχανικής επιχείρησης στην πόλη Πάβλοχραντ προκάλεσαν πυρκαγιά που επίσης κατασβέσθηκε, πρόσθεσε ο ίδιος μέσω της πλατφόρμας Telegram.

Δεκάξι μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν πάνω από τη νότια περιφέρεια του Μικολάιφ, δήλωσε ο κυβερνήτης της, ο Βιτάλι Κιμ.

Το Ρόιτερς σημειώνει πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες από ανεξάρτητη πηγή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v