Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tesco: Συγκρατήσαμε τις τιμές και ανέβηκαν οι πωλήσεις

Το σούπερ μάρκετ είπε ότι η προσπάθεια να διατηρήσει τα τρόφιμα όσο το δυνατόν πιο προσιτά έκανε τους πελάτες του να αγοράζουν περισσότερα από ό,τι ανέμενε, ενισχύοντας τις πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά 8,7%.

Tesco: Συγκρατήσαμε τις τιμές και ανέβηκαν οι πωλήσεις

Αναβαθμίζει την πρόβλεψη για τα κέρδη του το Tesco καθώς προσέλκυσε περισσότερους πελάτες, συγκρατώντας τις τιμές με δικό του κόστος.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το μεγαλύτερο σούπερ μάρκετ της Βρετανίας αναμένει πλέον έως και 2,7 δισεκατομμύρια £ (3,3 δισεκατομμύρια δολάρια) σε προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη φέτος, σε σύγκριση με την προηγούμενη καθοδήγηση για σταθερά κέρδη.

Τα σούπερ μάρκετ προσπαθούν να χαλιναγωγήσουν τις τιμές κατά τη διάρκεια μιας ιστορικής πληθωριστικής έκρηξης στη Βρετανία, η οποία διήρκεσε περισσότερο από το αναμενόμενο. 

Το Tesco είπε ότι ο πληθωρισμός άρχισε να μειώνεται το πρώτο εξάμηνο καθώς οι παγκόσμιες τιμές των εμπορευμάτων άρχισαν να πέφτουν και αναμένει περαιτέρω χαλάρωση για το υπόλοιπο του έτους. Το σούπερ μάρκετ είπε ότι η προσπάθεια να διατηρήσει τα τρόφιμα όσο το δυνατόν πιο προσιτά έκανε τους πελάτες του να αγοράζουν περισσότερα από ό,τι ανέμενε, ενισχύοντας τις πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά 8,7%.

Ενημέρωσε επίσης ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο να μειώσει το κόστος κατά 600 εκατ. λίρες μέχρι το τέλος του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v