Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aπειλές Πούτιν για πυρηνικές δοκιμές

Κανένας άνθρωπος με σώας τας φρένας δεν θα σκεφτόταν να χρησιμοποιήσει πυρηνικά εναντίον της Ρωσίας, προειδοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος. Κατηγόρησε τη Δύση για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Aπειλές Πούτιν για πυρηνικές δοκιμές

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία μπορεί να άρει την απαγόρευση δοκιμών πυρηνικών όπλων, διαμαρτυρόμενος για την αποτυχία των ΗΠΑ να επικυρώσουν τη συνθήκη που επέβαλε την απαγόρευση.

«Θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε τη συμπεριφορά των ΗΠΑ, οι οποίες υπέγραψαν αλλά δεν "επικύρωσαν" τη Συνθήκη για την Ολοκληρωμένη Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών του 1996», είπε ο Πούτιν την Πέμπτη από το Σότσι της Μαύρης Θάλασσας, σε συνάντηση της δεξαμενής σκέψης Valdai Discussion Club. 

«Αυτό είναι ένα ερώτημα για τους νομοθέτες», είπε. «Θεωρητικά, μπορούμε να ανακαλέσουμε αυτήν την επικύρωση» υπογράμμισε.

Ο Ρώσος ηγέτης είπε ότι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες έκριναν ότι οι δοκιμές νέων πυρηνικών όπλων θα παρέχουν εγγυήσεις ότι οι κεφαλές είναι πλήρως λειτουργικές.

«Πιστεύω ότι κανένας άνθρωπος με σώας τας φρένας και καλή μνήμη δεν θα σκεφτόταν να χρησιμοποιήσει πυρηνικά εναντίον της Ρωσίας» προειδοποίησε ο Πούτν. 

Σφοδρή επίθεση στη Δύση

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν να επιβάλλουν την παραπαίουσα ηγεμονία τους σε όλο τον κόσμο και ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δείχνει πόσο η Δύση έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα.

«Δεν ξεκινήσαμε τον λεγόμενο πόλεμο στην Ουκρανία. Το αντίθετο, προσπαθούμε να τον τελειώσουμε» ανέφερε ο Πούτιν.

Η Δύση προκάλεσε τον πόλεμο επειδή οι ΗΠΑ είναι ένας «ηγεμόνας» που θεωρεί ότι είναι ο μόνος κάτοχος της αλήθειας στον πλανήτη, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν υποστήριξε ότι οι ηγέτες της Δύσης έχουν χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας λόγω του αποικιακού τρόπου σκέψης της Ουάσιγκτον. Αμφισβήτησε το δικαίωμα των ΗΠΑ να κάνουν κήρυγμα σε άλλες χώρες.

Το πρόβλημα είναι η αλαζονεία, υπογράμμισε ο Πούτιν, λέγοντας ότι η Ρωσία έπρεπε να αντιδράσει στις πιέσεις.

«Οι συνομιλητές μας στη Δύση φαίνεται να έχουν ξεχάσει πλήρως ότι υπάρχουν έννοιες όπως η έλλογη αυτοσυγκράτηση, ο συμβιβασμός, η βούληση να δώσεις κάτι ώστε να επιτευχθεί ένα αποδεκτό αποτέλεσμα για όλους» υπογράμμισε σύμφωνα με το Reuters.

«Έχουν κυριολεκτικά εμμονή με ένα μόνο πράγμα - να προωθήσουν τα συμφέροντά τους με κάθε κόστος. Αν αυτή είναι η επιλογή τους να δούμε που θα καταλήξει» σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v