Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερο σύστημα Patriot δίνει στην Ουκρανία ο Σολτς

Νέα γερμανική βοήθεια στο Κίεβο για την προστασία από τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις τον προσεχή χειμώνα. Συμφωνία του καγκελάριου με τον πρόεδρο Ζελένσκι στο περιθώριο της συνόδου κορυφής στη Γρανάδα.

Δεύτερο σύστημα Patriot δίνει στην Ουκρανία ο Σολτς

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δεσμεύτηκε ότι θα ενισχύσει περαιτέρω την αεράμυνα της Ουκρανίας για να βοηθήσει στην προστασία της χώρας από τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις τον προσεχή χειμώνα.

Το Βερολίνο θα παράσχει δεύτερο σύστημα Patriot ώστε να συμβάλει στη θωράκιση βασικών υποδομών, είπε ο Σολτς σε δημοσιογράφους μετά τις συνομιλίες με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στη Γρανάδα της Ισπανίας.

«Είναι ένα μεγάλο βήμα», σχολίασε ο Σολτς, προσθέτοντας ότι το πακέτο θα φτάσει τους χειμερινούς μήνες ενισχύοντας σημαντικά την ασφάλειας της Ουκρανίας.

Η Γερμανία παρείχε στην Ουκρανία ένα πρώτο σύστημα Patriot τον Απρίλιο. Η νέα δωρεά ακολουθεί τη σημερινή καταστροφική ρωσική επίθεση σε χωριό της ανατολικής Ουκρανίας, που στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 50 αμάχων. Παράλληλα, η ισπανική κυβέρνηση υποσχέθηκε επιπλέον έξι συστήματα αεράμυνας Hawk.

«Το Patriot είναι το μόνο σύστημα που μπορεί να αντιμετωπίσει όλους τους τύπους ρωσικών πυραύλων», είπε ο Ζελένσκι στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση με τον Σολτς. Ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε ότι η αεράμυνα ήταν στο επίκεντρο όλων των διμερών συναντήσεών του στη Γρανάδα.

Η Γερμανία υπήρξε ο πιο γενναιόδωρος υποστηρικτής της Ουκρανίας στην Ευρώπη, γράφει το Bloomberg, παρέχοντας δισεκατομμύρια ευρώ σε οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια και στέλνοντας ευρύ φάσμα στρατιωτικού εξοπλισμού, όπως τεθωρακισμένα οχήματα πεζικού, τανκς Leopard και αυτοκινούμενα οβιδοβόλα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v