Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο μεγαλύτερος «ταύρος» της Wall Street βλέπει ράλι 13% στον S&P 500

Ο Τζον Στόλτζφους της Oppenheimer προβλέπει ότι ο δείκτης θα βρίσκεται στις 4.900 μονάδες στο τέλος του 2023.

Ο μεγαλύτερος «ταύρος» της Wall Street βλέπει ράλι 13% στον S&P 500

Αισιόδοξος παραμένει ο μεγαλύτερος «ταύρος» της Wall Street, κόντρα στις αυξανόμενες ανησυχίες ότι η οικονομία θα λυγίσει υπό το βάρος των υψηλών επιτοκίων. 

«Πιστεύουμε ότι τα πράγματα εξελίσσονται καλύτερα παρά το γεγονός ότι τα επιτόκια είναι υψηλότερα» τόνισε στο Bloomberg ο Τζον Στόλτζφους, υπεύθυνος επενδύσεων στην Oppenheimer.

Για τον Στόλτζφους, τα υψηλότερα επιτόκια δεν είναι μεγάλο πρόβλημα για τις μετοχές εφόσον κινούνται σε μικρότερο εύρος. O δείκτης μεταβλητότητας των επιτοκίων της Bank of America βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο. 

«Αρχίζουμε να βλέπουμε ότι τα ομόλογα διαπραγματεύονται σε ένα εύρος, από ένα σχετικά μικρό μέχρι ένα σχετικά μεγάλο εύρος. Η αγορά ομολόγων κοιτάει μπροστά και διαπιστώνει ότι η Fed τα καταφέρνει, αν και δεν είναι αλάνθαστη» σημείωσε. 

Ο Στόλτζφους έχει την υψηλότερη τιμή στόχο για τον S&P 500 από όλους τους αναλυτές μετοχών που παρακολουθεί το Bloomberg. Προβλέπει ότι ο δείκτης θα βρίσκεται στις 4.900 μονάδες στο τέλος του 2023, περίπου 13% υψηλότερα από τα σημερινά επίπεδα. 

Επικαλέστηκε την ισχυρή κατανάλωση και την καλή αρχή στα τραπεζικά κέρδη την Παρασκευή μεταξύ των λόγων για την αισιοδοξία γύρω από τις τραπεζικές μετοχές. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v