Απέσυραν την προσφορά για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ οι Καταριανοί

Ανοίγει ο δρόμος στον Βρετανό δισεκατομμυριούχο Τζιμ Ράτκλιφ να αποκτήσει τον έλεγχο της φημισμένης ποδοσφαιρικής ομάδας. Αποτιμά 6,1 δισ. δολάρια την ομάδα.

Απέσυραν την προσφορά για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ οι Καταριανοί

Ο όμιλος του Κατάρ με επικεφαλής τον Σεΐχη Τζάσιμ Μπιν Χαμάντ Τζέι Τζέι Αλ Τάνι απέσυρε την προσφορά του για την αγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είπαν πηγές, ανοίγοντας το δρόμο στον Βρετανό δισεκατομμυριούχο Τζιμ Ράτκλιφ να αποκτήσει τον έλεγχο της φημισμένης ποδοσφαιρικής ομάδας.

Το σχήμα από το Κατάρ είχε προσφέρει περισσότερα από 5 δισ. λίρες (6,1 δισ. δολάρια) για το σύνολο της ομάδας, πολύ περισσότερα από την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία των 3,3 δισ. δολαρίων. Η προσφορά δεν ήταν αρκετή για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των ιδιοκτητών του συλλόγου, της οικογένειας Γκλέιζερ, είπαν πηγές, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η συναλλαγή συνοδεύτηκε από καθυστερήσεις, με τις προσφορές να αποτυγχάνουν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες της πωλούσας οικογένειας Γκλέιζερ και τους ιδιοκτήτες να διαφωνούν σχετικά με το αν θα πουλήσουν. Ο Ράτκλιφ αναθεώρησε πρόσφατα την προσφορά του αποκτώντας το προβάδισμα έναντι των Καταριανών σε μια διαδικασία πώλησης έχει διαρκέσει περίπου ένα χρόνο.

Σύμφωνα με τους όρους που συζητούνται, ο Ράτκλιφ θα μπορούσε να κάνει μια προσφορά για ορισμένες από τις μετοχές που κατέχουν τόσο οι Γκλέιζερς όσο και οι επενδυτές μειοψηφίας στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ανέφεραν οι πηγές. Ο Ράτκλιφ μπορεί να καταλήξει με ένα αρχικό μερίδιο περίπου 25% στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε μια συμφωνία που θα μπορούσε να αποτιμήσει τον σύλλογο πάνω από 5 δισ. λίρες.

Μια συμφωνία θα έδινε τέλος στη μακροχρόνια μάχη για ένα από τα μεγαλύτερα έπαθλα στον χώρο του αθλητισμού. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αγωνίζεται στην Αγγλική Πρέμιερ Λιγκ και η πλούσια ιστορία της καθώς και η μεγάλη παγκόσμια βάση φιλάθλων της σημαίνουν ότι είναι πολυπόθητη από τους επενδυτές που αναζητούν μια βάση στο πλουσιότερο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα του κόσμου.

Η πρόταση του Ράτκλιφ θα μπορούσε να δώσει σε ορισμένα μέλη της οικογένειας Γκλέιζερς την ευκαιρία να παραμείνουν, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Αυτό πιθανότατα θα εξοργίσει ορισμένους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι οποίοι έχουν κατηγορήσει τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες της για τις επιδόσεις της ομάδας και θέλουν να φύγουν από τον σύλλογο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v