Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ετοιμη να πουλήσει μετοχές με αποτίμηση $86 δισ. η OpenAI

Με αυτή την αποτίμηση η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης θα ξεπεράσει ομίλους όπως η Stripe και η κινεζική διαδικτυακή εταιρεία λιανικής Shein, για να γίνει μια από τις πιο πολύτιμες εταιρείες στον κόσμο.

Ετοιμη να πουλήσει μετοχές με αποτίμηση $86 δισ. η OpenAI

Η OpenAI βρίσκεται σε συζητήσεις για την πώληση που κατέχουν εργαζόμενοι σε αποτίμηση 86 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Η startup τεχνητής νοημοσύνης που βρίσκεται πίσω από το ChatGPT διαπραγματεύεται τη συναλλαγή, γνωστή ως δημοπρασία (tender), με πιθανούς επενδυτές, είπαν οι πηγές, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν. Η εταιρεία δεν έχει οριστικοποιήσει τις κατανομές και θα μπορούσαν ακόμα να αλλάξουν, συμπλήρωσαν.

Με αποτίμηση 86 δισεκατομμύρια δολάρια, η OpenAI θα ξεπεράσει εταιρείες όπως η Stripe και η κινεζική διαδικτυακή εταιρεία λιανικής Shein, για να γίνει μια από τις πιο πολύτιμες εταιρείες στον κόσμο, πίσω από τη SρaceX του Elon Musk και την ByteDance, μητρική του TikTok.

Ένας εκπρόσωπος του OpenAI με έδρα το Σαν Φρανσίσκο αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η εταιρεία βρίσκεται σε καλό δρόμο για να πετύχει ετήσια έσοδα 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων καθώς οι επιχειρήσεις υιοθετούν την τεχνολογία, ανέφερε το Bloomberg τον Αύγουστο.

Τον περασμένο μήνα, η Wall Street Journal επεσήμανε ότι το OpenAI συζητούσε μια πιθανή πώληση μετοχών που αποτίμησε την startup στα 80 έως 90 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v