Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατρακύλα 50% για τη μετοχή της Worldline

Είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες πληρωμών στον κόσμο. Προειδοποίησε ότι τα έσοδα και τα περιθώρια θα δεχθούν χτύπημα φέτος από την επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών.

Κατρακύλα 50% για τη μετοχή της Worldline

Οι μετοχές της Worldline κατρακυλούν πάνω από 50%, φτάνοντας σε ιστορικό χαμηλό, αφού ο γαλλικός όμιλος πληρωμών προειδοποίησε ότι τα έσοδα και τα περιθώρια θα δεχθούν χτύπημα φέτος από την επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες πληρωμών στον κόσμο, η Worldline διαχωρίστηκε από τον γαλλικό τεχνολογικό όμιλο Atos το 2014. Αναπτύχθηκε γρήγορα μέσω μιας σειράς εξαγορών και εισήλθε στον δείκτη CAC 40 των γαλλικών εταιρειών blue-chip το 2020, με κεφαλαιοποίηση μεγαλύτερη από 11 δισ. ευρώ.

Μέχρι σήμερα το πρωί, η χρηματιστηριακή αξία της Worldline είχε μειωθεί σε περίπου 3 δισ. ευρώ και οι μετοχές της ανεστάλησαν προσωρινά από τη διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο του Παρισιού.

Η Worldline ενημέρωσε ότι αναμένει τα έσοδα να αυξηθούν κατά 6 έως 7% το 2023, χαμηλότερα από την προηγούμενη πρόβλεψη για 8 έως 10%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v