Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Amazon: Απεργία σε 30 χώρες ανήμερα Black Friday

Kινητοποιήσεις εργαζομένων σε μια από τις πιο εμπορικές μέρες του χρόνου. «Τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν χτες έδειξαν ότι η εταιρεία μπορεί να αμείβει τους εργαζομένους της μ' έναν αξιοπρεπή μισθό».

Amazon: Απεργία σε 30 χώρες ανήμερα Black Friday

Με κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων σε μια από τις πιο εμπορικές μέρες του χρόνου βρίσκεται αντιμέτωπος ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon.

Σε περισσότερες από 30 χώρες έχουν ανακοινωθεί σχέδια για κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες από πλευράς εργαζομένων της Amazon για την Black Friday.

Οι λεπτομέρειες οριστικοποιήθηκαν σε συνάντηση της διεθνούς ομάδας Progressive International που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μάντσεστερ, γράφει ο Guardian.

Ο εκπρόσωπος Ντέιβιντ Άντλερ είπε ότι τα οικονομικά αποτελέσματα της Amazon, που ανακοινώθηκαν χτες, έδειξαν ότι η εταιρεία μπορεί να αντέξει τόσο να αμείβει τους εργαζομένους της μ' έναν αξιοπρεπή μισθό όσο και να διαπραγματεύεται με συνδικάτα.

Η παγκόσμια ημέρα κινητοποιήσεων, στις 24 Νοεμβρίου, θα είναι η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα, είπε, με απεργίες και διαδηλώσεις.

 

 

Ωστόσο, η Amazon υπεραμύνθηκε της φιλεργατικής πολιτικής της, καθώς εκπρόσωπός της δήλωσε:

«Προσπαθούμε πάντα να είμαστε καλύτεροι και, ενώ γνωρίζουμε ότι έχουμε περισσότερη δουλειά να κάνουμε, είμαστε περήφανοι για την πρόοδο που έχουμε σημειώσει.

»Δημιουργήσαμε εκατομμύρια καλές θέσεις εργασίας, βοηθώντας παράλληλα στη δημιουργία και υποστήριξη εκατοντάδων χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο.

»Προσφέρουμε μεγάλες αμοιβές και προνόμια και παρέχουμε ένα σύγχρονο και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, το οποίο είναι ευπρόσδεκτος να δει οποιοσδήποτε κάνοντας μια περιήγηση σ' ένα από τα κτίριά μας.

»Συνεχίζουμε να επενδύουμε στις χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε και είμαστε περήφανοι που είμαστε ο μεγαλύτερος εταιρικός αγοραστής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο. Αυτό είναι μέρος της προσπάθειάς μας να έχουμε μηδενικό άνθρακα έως το 2040, καθώς δισεκατομμύρια έχουν ήδη επενδυθεί στη μείωση των συσκευασιών, στην καθαρή ενέργεια και στα ηλεκτρικά οχήματα».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v