Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόβει 300 θέσεις εργασίας η λονδρέζικη εταιρεία ύδρευσης

Η Thames Water «χόρεψε με τον διάβολο» και τώρα την πληρώνουν εργαζόμενοι, καταγγέλλει το συνδικάτο GMB. Βυθισμένη στα χρέη, βάζει τα δυνατά της ώστε πλέον να λειτουργεί με τη μέγιστη «οικονομική πειθαρχία».

Κόβει 300 θέσεις εργασίας η λονδρέζικη εταιρεία ύδρευσης

Λαμβάνοντας μια «δύσκολη αλλά απαραίτητη» απόφαση, η βρετανική εταιρεία ύδρευσης Thames Water κόβει περίπου 300 θέσεις εργασίας.

Η οικονομική υγεία του μεγαλύτερου προμηθευτή νερού της χώρας ελέγχεται από τότε που αποκαλύφθηκε ότι εκπονούνταν σχέδια έκτακτης ανάγκης για εθνικοποίηση. Η γεμάτη χρέη εταιρεία έχει εξασφαλίσει έκτοτε 750 εκατομμύρια στερλίνες από τους υφιστάμενους μετόχους, αλλά θα χρειαστεί να συγκεντρώσει περαιτέρω κεφάλαια στο μέλλον καθώς επιχειρεί να αναβαθμίσει την υποδομή νερού του Λονδίνου.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, θα απολυθούν 89 υπάλληλοι από τον κλάδο λιανικής και 39 από το ψηφιακό τμήμα, ενώ περίπου 160 θέσεις που είναι επί του παρόντος κενές δεν θα καλυφθούν άμεσα.

Ο Gary Carter του συνδικάτου GMB καταδίκασε τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας μετά την ιδιωτικοποίησή της το 1989. Είπε χαρακτηριστικά: «Η Thames Water (νερό του Τάμεση) χόρεψε με τον διάβολο και τώρα οι εργαζόμενοι πληρώνουν το τίμημα».

Εκπρόσωπος της εταιρείας είπε: «Η τελευταία χρονιά ήταν εξαιρετικά απαιτητική για την επιχείρηση και συνεχίζουμε να ακολουθούμε αυστηρή προσέγγιση για οικονομική πειθαρχία σε όλη την εταιρεία, προκειμένου να λειτουργούμε εντός προϋπολογισμού. Θα επιδιώξουμε να ελαχιστοποιήσουμε τις υποχρεωτικές απολύσεις όπου είναι δυνατόν, μέσω αναδιάταξης και εθελουσίας αποχώρησης».

Ο Guardian μεταδίδει ότι η Norma Dove-Edwin, επικεφαλής του ψηφιακού τμήματος της εταιρείας, αποχώρησε πρόσφατα για προσωπικούς λόγους. Πρώην στέλεχος της εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου National Grid εντάχθηκε στην Thames μόλις πέρυσι. 

Ο Adrian Montague, εξάλλου, που έγινε πρόεδρος της εταιρείας το περασμένο καλοκαίρι, βρίσκεται έκτοτε σε αναζήτηση διευθύνοντος συμβούλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v