Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διπλασιάζει τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία το Βερολίνο

Θα αγγίξει τα 8 δισ. ευρώ το 2024 ανεβάζοντας τις γερμανικές αμυντικές δαπάνες πάνω από το 2% του ΑΕΠ και τον στόχο του NATO. Συμφωνία εντός του τρικομματικού συνασπισμού.

Διπλασιάζει τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία το Βερολίνο

Ο κυβερνητικός συνασπισμός του καγκελάριου της Γερμανίας Όλαφ Σολτς συμφώνησε να διπλασιάσει τη γερμανική στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία στα 8 δισ. ευρώ για το 2024, όπως ανέφερε το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg επικαλούμενο ενημερωμένες πηγές.

Αν εγκριθεί από το κοινοβούλιο στο Βερολίνο, όπου τα κόμματα του συνασπισμού υπό τον κ. Σολτς έχουν πλειοψηφία, η δαπάνη θα ανεβάσει τις γερμανικές στρατιωτικές δαπάνες πάνω από το 2% του ΑΕΠ, τον στόχο τον οποίο έχουν δεσμευθεί να επιτύχουν τα κράτη μέλη του NATO.

Βουλευτές των Σοσιαλδημοκρατών του κ. Σολτς, των Ελεύθερων Δημοκρατών και των Πρασίνων φέρονται να συμφώνησαν να γίνει η αύξηση στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό του 2024 αυτή την εβδομάδα, κατά τις πληροφορίες του Bloomberg.

Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας για να σχολιάσει την πληροφορία.

Παράλληλα, σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να δαπανηθούν έως και 20 δισ. ευρώ για να διατεθεί στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία συναντά αντίσταση από κράτη μέλη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v