Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Long στα εμπορεύματα η Goldman Sachs

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα προβλέπει απόδοση 21% στον δείκτη S&P GSCI Commodity Index σε περίοδο δώδεκα μηνών. Tέλος οι αυξήσεις επιτοκίων από Fed. Το γεωπολιτικό ρίσκο.

Long στα εμπορεύματα η Goldman Sachs

Η Goldman Sachs αναμένει αυξημένες αποδόσεις από επενδύσεις σε εμπορεύματα τους επόμενους δώδεκα μήνες, με ώθηση από τις υψηλότερες τιμές στην αγορά spot και τη στροφή σε ασφαλή καταφύγια λόγω των γεωπολιτικών ρίσκων. 

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα προβλέπει απόδοση 21% στον δείκτη  S&P GSCI Commodity Index σε περίοδο δώδεκα μηνών, με τον κλάδο της ενέργειας να φέρνει απόδοση 31% και τον κλάδο των βιομηχανικών μετάλλων 17%. 

Ο δείκτης έχει υποχωρήσει 0,8% από την αρχή του έτους. 

«Συνιστούμε θέση long στα εμπορεύματα το 2024, καθώς αναμένουμε κάπως υψηλότερες τιμές spot στα εμπορεύματα λόγω ευνοϊκότερων κυκλικών παραγόντων» τονίζουν σύμφωνα με το Reuters αναλυτές της Goldman Sachs σε σημείωμα που δημοσιεύτηκε την Κυριακή.  Σημειώνουν επίσης ότι βλέπουν ότι τα εμπορεύματα μπορεί να έχουν αξία ως αντιστάθμιση κινδύνου σε αρνητικά σοκ στην προσφορά.

Ο δομικός αποπληθωρισμός υποδηλώνει ότι η Fed και η ΕΚΤ έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής, το οποίο αναμένεται να χαλαρώσει την πίεση στην ανάπτυξη και να προσφέρει στήριξη στη ζήτηση εμπορευμάτων. 

Οι αποδόσεις των εμπορευμάτων θα ενισχυθούν επίσης από τη μείωση στα αποθέματα αργού και από τη ζήτηση για «πράσινα» μέταλλα, υπογραμμίζεται στο σημείωμα. 

«Η ενέργεια και ο χρυσός μπορούν να αποτελέσουν μια αποτελεσματική αντιστάθμιση κινδύνου σε αρνητικά σοκ στην προσφορά, από γεωπολιτικούς ή άλλους παράγοντες, σε σενάρια όπου άλλα στοιχεία ενεργητικού υποφέρουν από τη χαμηλότερη ανάπτυξη» τονίζουν οι αναλυτές. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v