Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman Sachs: Ξεπερνά τις προσδοκίες η παγκόσμια οικονομία το 2024

Η επενδυτική τράπεζα προβλέπει ότι θα αναπτυχθεί 2,6% το επόμενο έτος σε ετήσια βάση, υψηλότερα από την πρόβλεψη του 2,1% των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg.

Goldman Sachs: Ξεπερνά τις προσδοκίες η παγκόσμια οικονομία το 2024

Η Goldman Sachs προβλέπει ότι η παγκόσμια οικονομία θα ξεπεράσει τις προσδοκίες το 2024, λόγω της ισχυρής αύξησης του εισοδήματος και της πεποίθησης ότι οι αυξήσεις επιτοκίων έχουν ήδη τελειώσει.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η επενδυτική τράπεζα προβλέπει ότι η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 2,6% το επόμενο έτος σε ετήσια μέση βάση, υψηλότερα από την πρόβλεψη του 2,1% των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg. Οι ΗΠΑ αναμένεται να ξεπεράσουν και πάλι άλλες ανεπτυγμένες αγορές με εκτιμώμενη ανάπτυξη 2,1%, δήλωσε η Goldman.

Η τράπεζα πιστεύει επίσης ότι το μεγαλύτερο μέρος της επιβάρυνσης από τις νομισματικές και δημοσιονομικές πολιτικές σύσφιξης έχει τελειώσει.

Για να περιορίσει τον αυξανόμενο πληθωρισμό, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ξεκίνησε την επιθετική της εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων τον Μάρτιο του 2022, καθώς ο πληθωρισμός ανέβηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 40 ετών. Την περασμένη Πέμπτη, ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ δήλωσε ότι «δεν είναι σίγουρος» ότι η κεντρική τράπεζα έχει κάνει αρκετά για να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό, υποδηλώνοντας ότι μπορεί να χρειαστούν περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v