Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι προβλέπει η Goldman Sachs για τις ευρωπαϊκές μετοχές

Βελτιώνεται η οικονομία. Η πιο γρήγορη από την αναμενόμενη μείωση του πληθωρισμού της ευρωζώνης θα οδηγήσει σε αύξηση των πραγματικών μισθών. Λιγότερα τα εμπόδια για τις μειώσεις των επιτοκίων. 

Τι προβλέπει η Goldman Sachs για τις ευρωπαϊκές μετοχές

Ανοδικά θα κινηθούν οι ευρωπαϊκές μετοχές την επόμενη χρονιά, καθώς αυξάνεται η δύναμη των νοικοκυριών και μειώνεται η απειλή μιας απότομης επιβράδυνσης, σύμφωνα με τους αναλυτές στρατηγικής της Goldman Sachs.

Η ταχύτερη από την αναμενόμενη μείωση του πληθωρισμού της ευρωζώνης θα οδηγήσει σε αύξηση των πραγματικών μισθών -μια ώθηση για τους καταναλωτές, ενώ θα είναι λιγότερα επίσης τα εμπόδια για τις μειώσεις των επιτοκίων, έγραψε η ομάδα με επικεφαλής τη Σάρον Μπελ. 

«Αναμένουμε ότι οι ευρωπαϊκές μετοχές θα συνεχίσουν να αποδίδουν το 2024», δήλωσαν οι αναλυτές στρατηγικής. «Αυτό βασίζεται σε ένα βελτιωμένο οικονομικό περιβάλλον, σε λογική αποτίμηση και σε μια σχεδόν σταθερή προοπτική για τις μακροπρόθεσμες αποδόσεις των ομολόγων».

Οι αναλυτές βλέπουν τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx Europe 600 να προχωρά στο επίπεδο των 480 μονάδων, σε διάστημα 12 μηνών. Πρόκειται για άνοδο 7%, αλλά εξακολουθεί να είναι μακριά από το υψηλό του Ιανουαρίου 2022. Ο δείκτης κατέγραψε κέρδη φέτος καθώς οι επενδυτές αναμένουν το τέλος της σύσφιξης των κεντρικών τραπεζών και οι οικονομίες αποφεύγουν μια σοβαρή ύφεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v