Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Premiere League: Αφαίρεση 10 βαθμών από την Έβερτον για οικονομικές παραβάσεις

Αυτή είναι η πιο σκληρή ποινή που έχει επιβληθεί σε ομάδα της κορυφαίας κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Premiere League: Αφαίρεση 10 βαθμών από την Έβερτον για οικονομικές παραβάσεις

Η Έβερτον τιμωρήθηκε με αφαίρεση 10 βαθμών για παραβίαση των οικονομικών κανόνων της Premiere League τη σεζόν 2021/22.

Αυτή είναι η πιο σκληρή ποινή που έχει επιβληθεί σε ομάδα της κορυφαίας κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Aνεξάρτητη επιτροπή που διορίστηκε από τη λίγκα ανέφερε ότι οι βαθμοί θα αφαιρεθούν άμεσα, αφήνοντας την Έβερτον προτελευταία με τέσσερις βαθμούς.

Ο σύλλογος αναμένεται να ασκήσει έφεση.

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι οι συνθήκες αυτής της υπόθεσης είναι τέτοιες που μόνο μια αθλητική κύρωση με τη μορφή της αφαίρεσης βαθμών θα ήταν κατάλληλη», ανέφερε σύμφωνα με τους Financial Times η επιτροπή στα πορίσματά της. 

Η ανακοίνωση της Έβερτον

«Η Έβερτον είναι σοκαρισμένη και απογοητευμένη από την απόφαση της επιτροπής της Premier League. Ο σύλλογος πιστεύει ότι η επιτροπή έχει επιβάλει μια εντελώς δυσανάλογη και άδικη αθλητική κύρωση. Ο σύλλογος έχει ήδη κοινοποιήσει την πρόθεσή του να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης στην Premier League. Η διαδικασία προσφυγής θα ξεκινήσει τώρα και η υπόθεση θα εκδικαστεί από ένα Συμβούλιο Προσφυγών που θα διοριστεί σύμφωνα με τους κανόνες της Premier League σε εύθετο χρόνο. Η Έβερτον υποστηρίζει ότι ήταν ανοιχτή και διαφανής στις πληροφορίες που παρείχε στην Premier League και ότι πάντα σεβόταν την ακεραιότητα της διαδικασίας. Ο σύλλογος δεν αναγνωρίζει τη διαπίστωση ότι παρέλειψε να ενεργήσει με τη μέγιστη καλή πίστη και δεν κατανοεί ότι ήταν ισχυρισμός που διατυπώθηκε από την Premier League κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Τόσο η σκληρότητα όσο και η αυστηρότητα της κύρωσης που επιβλήθηκε από την επιτροπή δεν αντικατοπτρίζουν ούτε δίκαια ούτε εύλογα τα αποδεικτικά στοιχεία που υποβλήθηκαν.

Ο σύλλογος θα παρακολουθεί επίσης με μεγάλο ενδιαφέρον τις αποφάσεις που λαμβάνονται σε οποιεσδήποτε άλλες περιπτώσεις που αφορούν τους Κανόνες Κέρδους και Βιωσιμότητας της Premier League.

Η Έβερτον δεν μπορεί να σχολιάσει περαιτέρω αυτό το θέμα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία προσφυγής».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v