Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΟΣΑ: Η δημοσιονομική κρίση στη Γερμανία «βαρίδι» για την ευρωπαϊκή οικονομία

H δημοσιονομική κρίση στη Γερμανία επηρεάζει την εγχώρια οικονομία και αυτό θα έχει αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή οικονομία συνολικά, προειδοποίησε ο ΟΟΣΑ.

ΟΟΣΑ: Η δημοσιονομική κρίση στη Γερμανία «βαρίδι» για την ευρωπαϊκή οικονομία

Ο ΟΟΣΑ προειδοποίησε την Πέμπτη ότι η κρίση για τον προϋπολογισμό στη Γερμανία, που έχει θέσει σε αμφισβήτηση δαπάνες δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, μπορεί να επιβραδύνει την ευρωπαϊκή οικονομία τα επόμενα χρόνια.

«Αν υπάρχουν λιγότερες επενδύσεις και δαπάνες στη Γερμανία τα επόμενα χρόνια επειδή υπάρχουν λιγότερα διαθέσιμα χρήματα, αυτό θα έχει αναπόφευκτα αντίκτυπο στην οικονομία της Ε.Ε.» δήλωσε στο Reuters ο Ρόμπερτ Γκρούντκε, επικεφαλής του ΟΟΣΑ για τη γερμανική οικονομία. 

Ως αποτέλεσμα, η Γερμανία θα εισάγει λιγότερα ενδιάμεσα αγαθά και λιγότερα τελικά αγαθά και υπηρεσίες από την Ε.Ε.

«Η αβεβαιότητα για τη μελλοντική δημοσιονομική πολιτική έχει ήδη αρνητικό αντίκτυπο στην επενδυτική δραστηριότητα των εταιρειών και στη καταναλωτική συμπεριφορά των νοικοκυριών στη Γερμανία» πρόσθεσε ο Γκρούντκε.

Η δραστηριότητα στον γερμανικό ιδιωτικό τομέα συνέχισε να συρρικνώνεται τον Νοέμβριο παρά την ελαφρά βελτίωση σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με προκαταρκτική έκθεση της S&P Global και της Εμπορικής Τράπεζας του Αμβούργου (HCOB).

Ο προκαταρκτικός σύνθετος δείκτης υπεύθυνων προμηθειών, που καλύπτει τόσο τις υπηρεσίες όσο και τη μεταποιητική επιχειρηματική δραστηριότητα, διαμορφώθηκε στο 47,1, από 45,9 τον Οκτώβριο. Ηταν το πιο υψηλό τεσσάρων μηνών.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v