Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ρωσία κατηγορεί τη Βουλγαρία για κακία και βλακεία

Γιατί αρνήθηκε η Βουλγαρία να επιτρέψει στο αεροπλάνο του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ να πετάξει στον εναέριο χώρο της.

Η Ρωσία κατηγορεί τη Βουλγαρία για κακία και βλακεία

Η Ρωσία κατηγόρησε τη Βουλγαρία για κακία και βλακεία επειδή αρνήθηκε να επιτρέψει στο αεροπλάνο του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ να πετάξει στον εναέριο χώρο της.

Το αεροπλάνο αναγκάστηκε να κάνει μεγαλύτερη διαδρομή πάνω από την Ελλάδα για να παραδώσει τον Λαβρόφ σε μια συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στα Σκόπια της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε τη θέση της Βουλγαρίας «παράλογη και ανόητη».

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, η οποία τελεί υπό κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ότι η παρουσία της στο αεροπλάνο ήταν οη αιτία που έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας για την άρνηση πρόσβασης στον εναέριο χώρο της.

Η Ζαχάροβα πρότεινε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εφαρμόσει παρόμοιες απαγορεύσεις υπερπτήσεων σε «χιλιάδες αξιωματούχους του ΝΑΤΟ» και κατηγόρησε τη Βουλγαρία ότι δημιούργησε ένα επικίνδυνο προηγούμενο.

Η Ουκρανία, η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία κήρυξαν μποϊκοτάζ στη συνάντηση στα Σκόπια σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία της ρωσικής αντιπροσωπείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v