Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυβερνοεπίθεση έριξε το μεγαλύτερο δίκτυο κινητής στην Ουκρανία

«Ο πόλεμος με τη Ρωσία έχει πολλές διαστάσεις και μία από αυτές είναι στον κυβερνοχώρο», δηλώνει ο επικεφαλής της Kyivstar. Αγνωστος ο χρόνος αποκατάστασης.

Κυβερνοεπίθεση έριξε το μεγαλύτερο δίκτυο κινητής στην Ουκρανία

Ο μεγαλύτερος πάροχος κινητής τηλεφωνίας της Ουκρανίας δήλωσε ότι δέχθηκε ισχυρή κυβερνοεπίθεση σήμερα το πρωί με αποτέλεσμα να επηρεαστούν εκατομμύρια χρήστες.

Η Kyivstar, είπε ότι η πρόσβαση στο Διαδίκτυο επηρεάστηκε επίσης από την επίθεση και δεν είναι «σαφές» πότε θα αποκατασταθεί η υπηρεσία. Η διαταραχή αποτελεί πραγματική απειλή σε μια χώρα όπου πολλοί άνθρωποι βασίζονται σε τηλεφωνικές ειδοποιήσεις για επικείμενους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

«Εργαζόμαστε για την εξάλειψη των συνεπειών αυτής της επίθεσης προκειμένου να αποκατασταθούν οι επικοινωνίες το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο επικεφαλής του Kyivstar Oleksandr Komarov σε μια δήλωση βίντεο. Είπε ότι τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών δεν έχουν παραβιαστεί.

Αν και ο κ. Komarov δεν δήλωσε ρητά ποιος ευθύνεται για την επίθεση και δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης, το υπονοούμενο ήταν σαφές. «Ο πόλεμος με τη Ρωσία έχει πολλές διαστάσεις και μία από αυτές είναι στον κυβερνοχώρο», είπε.

Η εγχώρια υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας, γνωστή ως SBU, δήλωσε ότι θα διερευνήσει και ότι μια γραμμή έρευνας θα ήταν εάν πίσω από το χακάρισμα βρίσκονται «ρωσικές ειδικές υπηρεσίες».

Οι αρχές της βόρειας ουκρανικής πόλης Σούμι, η οποία πέφτει συχνά θύμα ρωσικών βομβαρδισμών, προειδοποίησαν το πρωί της Τρίτης ότι είχε επηρεαστεί το σύστημα συναγερμού. «Το σύστημα ειδοποιήσεων δεν θα λειτουργήσει προσωρινά», ανέφερε σε δήλωση η περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση του Σούμι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v