Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurotunnel: Ξαφνική απεργία σταμάτησε τα τρένα κάτω από τη Μάγχη

Η απεργία εργαζομένων στο τούνελ, που κήρυξαν χωρίς προειδοποίηση γαλλικά συνδικάτα, είχε ως αποτέλεσμα «την πλήρη διακοπή της υπηρεσίας και το κλείσιμο των τερματικών». Άμεση εξεύρεση λύσης ζητεί ο υπουργός Μεταφορών.

Eurotunnel: Ξαφνική απεργία σταμάτησε τα τρένα κάτω από τη Μάγχη

Έπειτα από απροειδοποίητη απεργία εργαζομένων στο τούνελ της Μάγχης (Eurotunnel) διακόπηκε σήμερα το μεσημέρι η σιδηροδρομική σύνδεση Γαλλίας-Βρετανίας. Η απεργία, που προκήρυξαν γαλλικά συνδικάτα, είχε ως αποτέλεσμα «την πλήρη διακοπή της υπηρεσίας και το κλείσιμο των τερματικών μας στη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο», ανέφερε σε δήλωση η Getlink - η μητρική εταιρεία του Eurotunnel.

Η ανακοίνωση ακύρωσης των απογευματινών τρένων προς Παρίσι, Βρυξέλλες και Άμστερνταμ από το σταθμό St Pancras του Λονδίνου προκάλεσε πανικό στους επιβάτες, αναφέρουν ανταποκρίσεις γαλλικών μέσων ενημέρωσης από τη Βρετανία.

Ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών ζήτησε να εξευρεθεί «αμέσως» λύση στην αιφνιδιαστική απεργία του προσωπικού της Eurotunnel, της υποθαλάσσιας σήραγγας που συνδέει τη Βρετανία με την ηπειρωτική Ευρώπη, που οδήγησε σε αναστολή των σιδηροδρομικών δρομολογίων μέσω του τούνελ της Μάγχης.

«Ο αποκλεισμός της σήραγγας κάτω από τη Μάγχη είναι απαράδεκτος. Πρέπει να εξευρεθεί λύση αμέσως. Είμαι δεσμευμένος γι' αυτό. Καλώ τους πάντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους προκειμένου να διασφαλιστεί η κυκλοφορία και οι αναχωρήσεις για διακοπές με τους καλύτερους όρους», έγραψε ο Κλεμάν Μπον στον λογαριασμό του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v