Με αποτίμηση 100 δισ. ψάχνει νέα χρηματοδότηση η OpenAI

Εάν ο γύρος χρηματοδότησης γίνει όπως έχει προγραμματιστεί, η OpenAI θα γίνει η δεύτερη πιο πολύτιμη startup στις ΗΠΑ, πίσω μόνο από την Sρace του Elon Musk.

Με αποτίμηση 100 δισ. ψάχνει νέα χρηματοδότηση η OpenAI

Το OpenAI βρίσκεται σε αρχικές συζητήσεις για έναν νέο γύρο χρηματοδότησης με αποτίμηση 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή ακόμα περισσότερο, είπαν στο Bloomberg άνθρωποι με γνώση του θέματος, μια συμφωνία που θα εδραιώσει την δημιουργό του ChatGPT ως μία από τις πιο πολύτιμες startups στον κόσμο.

Επενδυτές που πιθανώς εμπλέκονται στον γύρο συγκέντρωσης κεφαλαίων έχουν συμπεριληφθεί στις προκαταρκτικές συζητήσεις, σύμφωνα με τις πηγές. Λεπτομέρειες όπως οι όροι, η αποτίμηση και ο χρόνος του γύρου χρηματοδότησης δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί και θα μπορούσαν να αλλάξουν, συμπλήρωσαν.

Εάν ο γύρος χρηματοδότησης γίνει όπως έχει προγραμματιστεί, η OpenAI θα γίνει η δεύτερη πιο πολύτιμη startup στις ΗΠΑ, πίσω μόνο από την Sρace του Elon Musk.

Το OpenAI αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η εταιρεία πρόκειται να ολοκληρώσει μια ξεχωριστή προσφορά στις αρχές Ιανουαρίου, η οποία θα επιτρέψει σε εργαζόμενους να πουλήσουν μετοχές τους σε αποτίμηση 86 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε προηγουμένως το Bloomberg. Οργανώνεται από την Thrive Capital που είδε μεγαλύτερη ζήτηση από τους επενδυτές από τη διαθεσιμότητα τίτλων.

Η εκρηκτική αποτίμηση του OpenAI αντικατοπτρίζει τη φρενίτιδα της τεχνητής νοημοσύνης που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του ChatGPT. Η εταιρεία έγινε η πιο καυτή startup της Silicon Valley, συγκεντρώνοντας 13 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι σήμερα από τη Microsoft Corp.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v