Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις στη Γερμανία

Παρότι η κυβέρνηση απέσυρε την κατάργηση του αφορολόγητου αγροτικών οχημάτων και μετέθεσε για τρία χρόνια την κατάργηση της επιδότησης του πετρελαίου κίνησης, οι αγρότες συνεχίζουν να διαμαρτύρονται. Σε εξέλιξη και η απεργία των μηχανοδηγών.

Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις στη Γερμανία

Οι αγρότες ακολούθησαν τον καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, και στο Κότμπους. Για άλλο λόγο επισκέφθηκε την πόλη της ανατολικής Γερμανίας στα σύνορα με την Πολωνία, εγκαινίασε μία μονάδα επισκευών των συρμών υπερταχείας ICE σε χρόνο ρεκόρ με χίλιες νέες βιομηχανικές θέσεις εργασίας. Αλλά συναντήθηκε και με αντιπροσωπεία αγροτών που έφτασαν εκεί με πομπή εκατοντάδων τρακτέρ.

Εδώ και μέρες οι αγρότες είναι στου δρόμους, με δύο βασικά αιτήματα: να συνεχιστεί η φοροαπαλλαγή για τα αγροτικά αυτοκίνητα και επιδότηση του πετρελαίου κίνησης.

Η κυβέρνηση έκανε ένα βήμα πίσω, απέσυρε την κατάργηση του αφορολόγητου αγροτικών οχημάτων και μετέθεσε για τρία χρόνια την κατάργηση της επιδότησης του πετρελαίου κίνησης.

Παρόλα αυτά οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις.

Με συνθήματα «να φύγει η κυβέρνηση», η αντιπαράθεση έχει αποκτήσει χαρακτήρα μετωπικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση σοσιαλδημοκρατών – πρασίνων -φιλελευθέρων.

Τις αγροτικές κινητοποιήσεις εργαλειοποιεί η ακροδεξιά και το κόμμα AfD, οι αρχές καταγράφουν έντονη δραστηριότητα ακροδεξιών εξτρεμιστών που κατεβαίνουν σε διαδηλώσεις με συνθήματα για «γενική απεργία» και ανατροπή του συστήματος, μολονότι η ηγεσία του συνδικαλιστικού οργάνου των αγροτών διαχωρίζει τη θέση του.

Απεργιακές κινητοποιήσεις των μηχανοδηγών έχουμε και στους σιδηροδρόμους, μέχρι αύριο το βράδυ. Αποτέλεσμα είναι τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις, καθώς πραγματοποιείται μόνον ένα στα πέντε δρομολόγια στο υπεραστικό και περιφερειακό σιδηροδρομικό δίκτυο.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v