Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανασχηματισμός στη Γαλλία με άρωμα... Σαρκοζί

Αντικαθίσταται η υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά, παραμένει στη θέση του ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ, αλλά την έκπληξη κάνει μια μορφή της παρισινής δεξιάς από τα παλιά.

Ανασχηματισμός στη Γαλλία με άρωμα... Σαρκοζί

Αλλαγή φρουράς στο υπουργείο Εξωτερικών και στο υπουργείο Πολιτισμού υπήρξε στην κυβέρνηση που ανακοινώθηκε πριν από λίγη ώρα στη Γαλλία.

Ο Στεφάν Σεζουρνέ, επικεφαλής του κόμματος του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, διορίστηκε υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών στην κυβέρνηση του Γκαμπριέλ Ατάλ, ο οποίος διορίστηκε πρωθυπουργός πριν από δύο ημέρες. Ο πολύ στενός συνεργάτης του Εμανουέλ Μακρόν, του οποίου ήταν σύμβουλος, όπως και ευρωβουλευτής, θα αντικαταστήσει την Κατρίν Κολονά, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του προέδρου της Γαλλίας.

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ, ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν, ο υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Σεμπαστιάν Λεκορνί και ο υπουργός Δικαιοσύνης Ερίκ Ντιπόν-Μορετί θα παραμείνουν στα υπουργεία τους.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη έκπληξη στον ανασχηματισμό προέρχεται από μια μορφή της παρισινής δεξιάς, τη συντηρητική πολιτικό Ρασιντά Ντατί, πρώην υπουργό Δικαιοσύνης επί προεδρίας Νικολά Σαρκοζί και στενή σύμμαχο του πρώην προέδρου, η οποία διορίστηκε υπουργός Πολιτισμού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v