Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody's: Aλμα στις εταιρικές χρεοκοπίες τον Δεκέμβριο

Το υψηλό κόστος χρηματοδότησης, σε συνδυασμό με τις πιο σφιχτές χρηματοοικονομικές συνθήκες προκάλεσαν άνοδο στις εταιρικές χρεοκοπίες το 2023, τόνισε η Moody's.

Moodys: Aλμα στις εταιρικές χρεοκοπίες τον Δεκέμβριο

Μεγάλη άνοδος στις εταιρικές χρεοκοπίες καταγράφτηκε τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με έκθεση του οίκου αξιολόγησης Moody's, ανοίγοντας τον δρόμο για περισσότερες αθετήσεις πληρωμών καθώς οι υπερχρεωμένες επιχειρήσεις είναι αντιμέτωπες με υψηλό κόστος χρηματοδότησης για μια παρατεταμένη περίοδο. 

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, 20 εταιρείες που αξιολογούνται από τη Moody's χρεοκόπησαν τον περασμένο μήνα, έναντι τεσσάρων τον Νοέμβριο. 

Αυτό αύξησε το συνολικό νούμερο από την αρχή του έτους σε 159 και το ποσοστό χρεοκοπιών στο 4,8%, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2021. 

«Το υψηλό κόστος χρηματοδότησης, σε συνδυασμό με τις πιο σφιχτές χρηματοοικονομικές συνθήκες προκάλεσαν άνοδο στις εταιρικές χρεοκοπίες το 2023» έγραψε στην έκθεση η Moody's. 

Πάνω από τις μισές χρεοκοπίες που σημειώθηκαν τον Δεκέμβριο αφορούν αμερικανικές εταιρείες, ενώ οκτώ σημειώθηκαν στην Ευρώπη. Αυτό είναι το υψηλότερο νούμερο για τη γηραιά ήπειρο τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, από την εποχή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v