Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό τριών ετών οι λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία

Το μηνιαίο ισοζύγιο λιανικών πωλήσεων που υπολογίζει η Συνομοσπονδία Βιομηχάνων CBI, μετρώντας τους όγκους πωλήσεων σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν, έπεσε στο -50 τον Ιανουάριο, στην πιο αδύναμη τιμή από την εποχή του lockdown.

Σε χαμηλό τριών ετών οι λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία

Οι λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία αυτό τον μήνα μειώθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τριών ετών, σύμφωνα με έρευνα του κλάδου.

Το μηνιαίο ισοζύγιο λιανικών πωλήσεων της Συνομοσπονδίας Βρετανικής Βιομηχανίας (CBI), που μετρά τους όγκους πωλήσεων σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν, έπεσε στο -50 τον Ιανουάριο έναντι -32 τον Δεκέμβριο, στην πιο αδύναμη τιμή από τον Δεκέμβριο του 2021 όταν η Βρετανία βρισκόταν σε lockdown λόγω της πανδημίας. Το ισοζύγιο μετρά τον αριθμό των λιανοπωλητών που είδαν αύξηση στους όγκους των πωλήσεων και αφαιρεί αυτούς που είδαν μείωση πωλήσεων, γράφει ο Guardian.

Ο Φεβρουάριος δεν θα είναι και πολύ καλύτερος, υποστηρίζει η έρευνα, εκτιμώντας όγκο πωλήσεων -47 για την εποχή, στη χαμηλότερη ένδειξη από τον Μάιο του 2020.

Ο Μάρτιν Σαρτόριους, οικονομολόγος της CBI, δήλωσε: «Στο προσεχές διάστημα αναμένεται ότι οι συνθήκες ζήτησης στον κλάδο θα παραμείνουν δύσκολες, καθώς τα υψηλότερα επιτόκια συνεχίζουν να τροφοδοτούν τις πληρωμές στεγαστικών δανείων και να απορροφούν τα εισοδήματα των νοικοκυριών».

Τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι οι Βρετανοί λιανοπωλητές υπέστησαν τον Δεκέμβριο τη μεγαλύτερη πτώση στις πωλήσεις εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, αυξάνοντας τον κίνδυνο να διολισθήσει η οικονομία σε ύφεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v