Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Παραιτήθηκε ο CEO της Daily Telegraph

Ο Νικ Χιου αποχωρεί μετά από επτά χρόνια στο τιμόνι της εφημερίδας. Η κυβέρνηση ξεκινά νέα έρευνα επί ανησυχιών για το δημόσιο συμφέρον, καθώς η οικογένεια Μπάρκλεϊ μετέφερε τον έλεγχο των τίτλων της σε Αραβες.

Βρετανία: Παραιτήθηκε ο CEO της Daily Telegraph

Ο διευθύνων σύμβουλος της Telegraph παραιτήθηκε μετά από θητεία επτά ετών στο τιμόνι της ιστορικής βρετανικής εφημερίδας, καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ξεκινήσει δεύτερη έρευνα επί ανησυχιών για το δημόσιο συμφέρον που εγείρονται από τη συμφωνία της οικογένειας Μπάρκλεϊ για μεταφορά του ελέγχου των τίτλων της σε κοινοπραξία που υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Νικ Χιου, ο οποίος διευθύνει την Telegraph Media Group (TMG) από το 2017 και ήταν επίσης το αφεντικό της μητρικής εταιρείας Press Acquisitions, αποχώρησε υποβάλλοντας παραίτηση με άμεση ισχύ, χωρίς να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο, γράφει ο Guardian.

Ωστόσο, σε εσωτερική ανακοίνωση, ο άνθρωπος που οδήγησε την Telegraph στην πορεία για την υπέρβαση του 1 εκατομμυρίου συνδρομητών στα έντυπα και ψηφιακά μέσα του ομίλου, ανέφερε ότι ήταν «τιμή και προνόμιο» να ηγηθεί μιας σειράς τίτλων με «τέτοιο αντίκτυπο στην κοινωνία και τη δημοκρατία».

«Το ενδιαφέρον για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της TMG είναι απόδειξη αυτού του γεγονότος», δήλωσε ο Χιου, ο οποίος θα αντικατασταθεί από την Άννα Τζόουνς, πρώην διευθύνουσα σύμβουλο της βρετανικής Hearst, εκδότριας των περιοδικών Cosmopolitan, Men's Health και Esquire.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v