Ρωσικό διυλιστήριο χτύπησε με drone η Ουκρανία

Η υπηρεσία ασφαλείας SBU έπληξε διυλιστήριο της Lukoil στο Βόλγκογκραντ με μη επανδρωμένο αεροσκάφος. «Οι επιθέσεις θα συνεχιστούν».

Ρωσικό διυλιστήριο χτύπησε με drone η Ουκρανία

Δύο ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) έπληξαν σήμερα βασική εγκατάσταση επεξεργασίας στο διυλιστήριο πετρελαίου του Βόλγκογκραντ, στη νότια Ρωσία, σε επιχείρηση που διενήργησε η υπηρεσία ασφαλείας SBU, δήλωσε ουκρανική πηγή στο πρακτορείο Reuters.

Oι τοπικές αρχές δήλωσαν νωρίτερα πως είχε κατασβεστεί πυρκαγιά που ξέσπασε στο μεγάλο διυλιστήριο έπειτα από επίθεση με drone. Το διυλιστήριο ανήκει στην πετρελαιοπαραγωγό εταιρία Lukoil

Η εταιρεία δήλωσε ότι το διυλιστήριο συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά.

Το πλήγμα είναι το πιο πρόσφατο σε μια σειρά επιθέσεων με drone που θέτουν στο στόχαστρο ρωσικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, υποδομές που το Κίεβο θεωρεί σημαντικές για την πολεμική προσπάθεια του Κρεμλίνου.

Η πηγή στο Κίεβο είπε στο Reuters πως αυτού του είδους οι επιθέσεις θα συνεχιστούν.

«Χτυπώντας διυλιστήρια πετρελαίου που δουλεύουν για το ρωσικό στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα, δεν αποκόπτουμε μόνο τη διαχειριστική υποστήριξη της προμήθειας καυσίμων για εξοπλισμό του εχθρού, αλλά πλήττουμε και τον ρωσικό προϋπολογισμό», είπε η πηγή.

Η απόσταση από τη βορειοανατολική ουκρανική πόλη Χάρκοβο κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία μέχρι τη νότια ρωσική πόλη Βόλγκογκραντ είναι μεγαλύτερη των 600 χλμ.

Η Ρωσία τακτικά διενεργεί πλήγματα με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς σε στόχους στην Ουκρανία, αφότου ξεκίνησε την πλήρους κλίμακας εισβολή της, με αποτέλεσμα το Κίεβο να ψάχνει να βρει έναν γρήγορο τρόπο για να καλύψει το χάσμα απέναντι στην πιο εξελιγμένη στρατιωτική τεχνολογία της Μόσχας.

Επιδιώκει να ωθήσει στην καινοτομία στην τεχνολογία μη επανδρωμένων αεροσκαφών και να υποστηρίξει την παραγωγή drones μεγάλου βεληνεκούς ώστε η Ουκρανία να ανταποδώσει τα πλήγματα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v