ΗΠΑ: Βυθίζεται 26% το αγροτικό εισόδημα φέτος

Σε 116,1 δισ. δολάρια θα κατρακυλήσουν τα ετήσια έσοδα των αγροτών, στη μεγαλύτερη βουτιά από το 2006, σύμφωνα με εκτίμηση του αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας. Το 2023 καταγράφηκε μείωση 16%.

ΗΠΑ: Βυθίζεται 26% το αγροτικό εισόδημα φέτος

Οι Αμερικανοί αγρότες βρίσκονται αντιμέτωποι φέτος με το μεγαλύτερο πλήγμα στο εισόδημά τους από το 2006, υπό το βάρος της ύφεσης στις γεωργικές αγορές, γράφει το Bloomberg.

Το καθαρό αγροτικό εισόδημα προβλέπεται να μειωθεί περίπου 26% το 2024, στα 116,1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ που δημοσιεύθηκαν σήμερα Τετάρτη. Εάν ισχύει η εν λόγω εκτίμηση, πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση σε ετήσιο επίπεδο από το 2006.

Οι αρνητικές προοπτικές ακολουθούν τα στοιχεία για μείωση 16% στο καθαρό αγροτικό εισόδημα το 2023. Οι τιμές για τις κύριες καλλιέργειες έχουν υποχωρήσει εν μέσω αφθονίας προμηθειών. Την ίδια στιγμή, οι Αμερικανοί αγρότες έχουν αρχίσει να χάνουν την κυριαρχία τους στην παγκόσμια αλυσίδα μεταφοράς σιτηρών, καθώς η Βραζιλία ενισχύει τη θέση της.

Η αναμενόμενη μείωση των εσόδων το 2024 σημαίνει κέρδη κάτω από τον μέσο όρο της 20ετίας, που ανέρχεται σε 118,2 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας.

Οι άμεσες κρατικές πληρωμές στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις αναμένεται να μειωθούν σχεδόν κατά 16% από πέρυσι. Ταυτόχρονα, τα συνολικά έξοδα παραγωγής αναμένεται να αυξηθούν κατά 3,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v