Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μόσχα: Αποτρέψαμε ουκρανική επίθεση στη Μαύρη Θάλασσα

Επτά νεκροί, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, μετά από πλήγματα με ρωσικά drones στο Χάρκοβο καταγγέλλει το Κίεβο. Το υπ. Άμυνας της Ρωσίας αναφέρει πως ένα ουκρανικό drones εξουδετερώθηκαν σε επίθεση εναντίον φορτηγών πλοίων.

Μόσχα: Αποτρέψαμε ουκρανική επίθεση στη Μαύρη Θάλασσα

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα πως απώθησε μια ουκρανική επίθεση με drones εναντίον «εμπορικών πλοίων μεταφοράς» το βράδυ στο νοτιοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, μια σημαντική αρτηρία για τις εξαγωγές σιτηρών και πετρελαίου από τις δύο χώρες.

Σε μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην εφαρμογή Telegram, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αναφέρει πως ένα ουκρανικό ναυτικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που ενεπλάκη στην επίθεση καταστράφηκε και άλλα εξουδετερώθηκαν από πυρά του πυροβολικού ή συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου. Κανένα ρωσικό εμπορικό ή στρατιωτικό πλοίο δεν υπέστη ζημιές, τονίζεται.

Ουκρανία: Ρωσικά πλήγματα στο Χάρκοβο

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, νωρίς σήμερα σε πλήγματα με ρωσικά drones σε πρατήριο καυσίμων στο Χάρκοβο, στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Ολέχ Σινεχούμποφ.

«Δυστυχώς, ο απολογισμός των επιθέσεων του κατακτητή στο Χάρκοβο αυξήθηκε σε επτά» θανάτους, δήλωσε ο Σινεχούμποφ στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Telegram. «Μεταξύ αυτών βρίσκονται τρία παιδιά: ένα 7 ετών, ένα 4 ετών και ένα μωρό περίπου έξι μηνών», πρόσθεσε.

Τα drones, τύπου Shahed ιρανικής κατασκευής, «έπληξαν πρατήριο καυσίμων με αποτέλεσμα τη διαρροή εύφλεκτου καυσίμου, το οποίο προκάλεσε πυρκαγιά σε 14 κατοικίες», ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης Ιγκόρ Τερέχοφ, προσθέτοντας η πυρκαγιά κάλυψε μεγάλη περιοχή, με τις αρχές να δίνουν εντολή σε περίπου 50 κατοίκους να απομακρυνθούν.

«Τρία drones έπληξαν τη συνοικία Νεμισλιάνσκι στο Χάρκοβο. Καταστράφηκε ευαίσθητη υποδομή», δήλωσε ο περιφερειακός εισαγγελέας του Χαρκόβου Ολεξάντρ Φιλάτσκοφ, αναφερόμενος στο πρατήριο καυσίμων. «Τεράστια ποσότητα καυσίμων» διέρρευσε, το οποίο «εξηγεί για το ποιο λόγο ήταν τόσο τρομακτική η πυρκαγιά», τόνισε.

«Στις 06.00 το πρωί, η μάχη με φλόγες συνεχιζόταν, 14 σπίτια καταστράφηκαν», ανέφερε ο αρχηγός της αστυνομίας του Χαρκόβου Βολοντίμιρ Τιμότσκο, σύμφωνα με την εφημερίδα Suspilne.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v