Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξήθηκαν 6,2% οι μισθοί στη Βρετανία, σήμα για αναμονή στην BoE

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η αγορά εργασίας δεν «ψύχεται» αρκετά γρήγορα για να ικανοποιήσει τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής που ανησυχούν για την απειλή ενός ανοδικού σπιράλ μισθών-τιμών.

Αυξήθηκαν 6,2% οι μισθοί στη Βρετανία, σήμα για αναμονή στην BoE

Η αύξηση των μισθών στο Ηνωμένο Βασίλειο επιβραδύνθηκε λιγότερο από ό,τι αναμενόταν το τέταρτο τρίμηνο, δίνοντας ένα ακόμα επιχείρημα στην Τράπεζα της Αγγλίας να περιμένει πριν μειώσει τα επιτόκια.

Οι μισθοί εξαιρουμένων των μπόνους αυξήθηκαν 6,2% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, από το ανοδικά αναθεωρημένο 6,7% τους τρεις μήνες έως τον Νοέμβριο, ανακοίνωσε την Τρίτη η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μέτρηση 6%.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η αγορά εργασίας δεν «ψύχεται» αρκετά γρήγορα για να ικανοποιήσει τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής που ανησυχούν για την απειλή ενός ανοδικού σπιράλ μισθών-τιμών. Ο πληθωρισμός προβλέπεται ευρέως ότι θα φτάσει τον στόχο του 2% την άνοιξη, έστω και για λίγο, αλλά οι αγορές χρήματος αναμένουν ότι η BoE θα διατηρήσει τα επιτόκια σε υψηλό 16 ετών έως τον Ιούνιο το νωρίτερο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v