Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο στόχαστρο της Gotham City η Grifols

Oι μετοχές της χάνουν έως και 7,2% στις συναλλαγές στο χρηματιστήριο της Μαδρίτης. Ερωτήματα από τη short seller Gotham City Research.

Στο στόχαστρο της Gotham City η Grifols

Απώλειες καταγράφει η ισπανική εταιρεία πλάσματος αίματος, Grifols, αφότου η short seller, Gotham City Research, δημοσίευσε ένα νέο σύνολο ερωτημάτων προς αυτή.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι μετοχές της χάνουν έως και 7,25% στις συναλλαγές της Μαδρίτης, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ενδοημερήσια πτώση σε περισσότερο από ένα μήνα και καθιστώντας την εταιρεία με έδρα τη Βαρκελώνη αυτή με τη χειρότερη επίδοση στον ισπανικό δείκτη αναφοράς Ibex-35. Χάνει 6,25% στα 10,28 ευρώ ανά μετοχή.

Η Gotham ζητά από την Grifols να διευκρινίσει τις συναλλαγές προς συνδεδεμένα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των εκροών 321 εκατομμυρίων ευρώ που περιλαμβάνονται στην έκθεση κερδών του πρώτου εξαμήνου της εταιρείας για το 2023.

Η Gotham ζητά επίσης από τη Grifols να διευκρινίσει ποιος κατέχει και ελέγχει την Scranton Enterprises, ένα επενδυτικό όχημα που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας πλάσματος και συνδέεται με την ιδρυτική οικογένεια της Grifols.

Οπως αναφέρει η εταιρεία στην ιστοσελίδα της, η Grifols είναι μια κορυφαία παγκόσμια εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης που αναπτύσσει φάρμακα που προέρχονται από πλάσμα και άλλες καινοτόμες βιοφαρμακευτικές λύσεις που επιτρέπουν σε εκατομμύρια ασθενείς σε όλο τον κόσμο να ζήσουν πιο παραγωγική ζωή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v