Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Ράλι 20% στον S&P 500 με θετική έκπληξη από το A.I.

Αν η γενετική τεχνητή νοημοσύνη οδηγήσει την αύξηση της παραγωγικότητας στο 2,5%, ο S&P 500 μπορεί να ενισχυθεί στις 5.400 μονάδες το 2024, εκτιμούν αναλυτές της UBS.

UBS: Ράλι 20% στον S&P 500 με θετική έκπληξη από το A.I.

Αναλυτές της UBS εκτιμούν ότι μια θετική έκπληξη από το μέτωπο της τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να πυροδοτήσει ράλι στον S&P 500 τη φετινή χρονιά. 

Ειδικότερα, η UBS υποστηρίζει ότι αν η γενετική τεχνητή νοημοσύνη οδηγήσει την αύξηση της παραγωγικότητας στο 2,5%, ο S&P 500 μπορεί να ενισχυθεί κατά 20% το 2024 στις 5.400 μονάδες. 

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, οι αναλυτές της UBS σημειώνουν ότι η τεχνολογία φαίνεται να έχει ήδη αντίκτυπο στην ποσότητα και την ποιότητα της παραγωγής και δεδομένου ότι η επανάταση των τεχνολογιών επικοινωνίας αύξησε την παραγωγικότητα κατά 1,5% με 2% οι επενδυτές μπορούν να αναμένουν το ίδιο από τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη. 

Η ομάδα των αναλυτών της UBS συμβουλεύει τους επενδυτές να «είναι long στις μετοχές και ειδικά αυτές που θα ωφεληθούν από τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη», ενώ τους καλεί να είναι σε επιφυλακή για τυχόν «φούσκες» που μπορεί να σχηματιστούν. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v