Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βελτιώθηκε η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ευρωζώνη τον Μάρτιο

Ο δείκτης εμπιστοσύνης συρρικνώθηκε από το -12,9 τον Φεβρουάριο στο -10,5 τον Μάρτιο, σημειώνοντας αύξηση για πέμπτη συνεχή φορά.

Βελτιώθηκε η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ευρωζώνη τον Μάρτιο

Η εμπιστοσύνη των επενδυτών στη ζώνη του ευρώ ανέκαμψε κάπως τον Μάρτιο, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Sentix που δημοσιεύθηκε σήμερα Δευτέρα. Ο δείκτης εμπιστοσύνης συρρικνώθηκε από το αρνητικό 12,9 τον Φεβρουάριο στο αρνητικό 10,5 τον Μάρτιο, σημειώνοντας αύξηση για πέμπτη συνεχή φορά.

Ο δείκτης τρέχουσας κατάστασης τον υπό εξέταση μήνα βελτιώθηκε κατά 1,5 μονάδες σε σχέση με τον Φεβρουάριο, συρρικνώνοντας στο αρνητικό 18,5, ενώ ο δείκτης προσδοκιών βελτιώθηκε κατά 3,2 μονάδες στο αρνητικό 2,3.

Παρά τα τελευταία στοιχεία, "δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για μια συνηθισμένη ανοιξιάτικη ανάταση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Γερμανία παραμένει ο κινητήριος μοχλός-φάντασμα και εμποδίζει την ανάκαμψη. Η κατάσταση φαίνεται πιο ευνοϊκή στις άλλες διεθνείς περιοχές. Οι ΗΠΑ, η Ασία εξαιρουμένης της Ιαπωνίας και η Λατινική Αμερική είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές", σημειώνεται στην έκθεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v