Αλληλοκαταρρίψεις drones σε Ρωσία και Ουκρανία

Η Μόσχα εξαπέλυσε 37 ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι «Σαχίντ» και τρεις πυραύλους σε πέντε περιφέρειες, ανακοίνωσε η πολεμική αεροπορία του Κιέβου. Άλλα 16 ουκρανικά drones κατέρριψε η Ρωσία σε Βόλγκογκραντ και Μπέλγκοροντ.

Αλληλοκαταρρίψεις drones σε Ρωσία και Ουκρανία

Η Ουκρανία και η Ρωσία δήλωσαν ότι κατέρριψαν δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη διάρκεια της περασμένης νύκτας, καθώς τα δύο μέρη εξαπέλυσαν νυκτερινές επιθέσεις εναντίον στόχων πίσω από τις γραμμές του μετώπου.

Σύμφωνα με την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, η Ρωσία εξαπέλυσε στη διάρκεια της νύκτας 37 ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη - καμικάζι «Σαχίντ» και τρεις πυραύλους εναντίον του ουκρανικού εδάφους.

«Έπειτα από επιχειρήσεις μάχης, 33 Σαχίντ καταρρίφθηκαν» στις περιφέρειες του Κίροβογκραντ (κεντρική Ουκρανία), της Οδησσού, της Χερσώνας, του Μικολάιφ (νότια) και του Χαρκόβου (βορειανατολική), ανακοίνωσε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία μέσω της πλατφόρμας Telegram.

Στην περιφέρεια του Χαρκόβου, η οποία υφίσταται συχνές επιθέσεις με πυρά πυροβολικού, ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πέντε άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους ένα παιδί τριών ετών, τραυματίσθηκαν από πλήγμα, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Όλεγκ Σινεγκούμποφ, ο οποίος δημοσιοποίησε στο λογαριασμό του στην πλατφόρμα Telegram φωτογραφίες στις οποίες εικονίζονται καταστήματα με σπασμένες βιτρίνες και ένας κρατήρας δίπλα σε μια πολυκατοικία.

Στη Μόσχα, το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως αναχαίτισε σήμερα τα χαράματα 16 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Δεκαπέντε απ' αυτά καταστράφηκαν στη νότια περιφέρεια του Βόλγκογκραντ, το κοντινότερο τμήμα της οποίας βρίσκεται σε απόσταση περίπου 300 χιλιομέτρων από τις γραμμές του μετώπου στην ανατολική Ουκρανία.

Ένα άλλο μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε πάνω από τη μεθοριακή περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο.

Στο Μπέλγκοροντ έχουν πραγματοποιηθεί πολλοί βομβαρδισμοί και αεροπορικές επιθέσεις μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το Φεβρουάριο 2022.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη -τόσο αυτά που έχουν ρόλο καμικάζι όσο και αυτά που είναι εξοπλισμένα με εξελιγμένες κάμερες για αναγνώριση- χρησιμοποιούνται ευρέως στον πόλεμο αυτό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v