Ουκρανικά drones έπληξαν διυλιστήρια πετρελαίου της Rosneft

Στις φλόγες το διυλιστήριο Σιζράν στην ρωσική περιφέρεια Σαμάρα, απωθήθηκε η επίθεση στο διυλιστήριο Νοβοκουμπίσεφ, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης. Δυο νεκροί στο Μπέλγκοροντ.

Ουκρανικά drones έπληξαν διυλιστήρια πετρελαίου της Rosneft

Ο κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας Σαμάρα δήλωσε σήμερα ότι ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) έπληξαν δύο διυλιστήρια πετρελαίου της Rosneft στην περιοχή, χωρίς να υπάρξουν θύματα, προκαλώντας ωστόσο πυρκαγιά στη μια μονάδα.

Ο κυβερνήτης Ντμίτρι Αζαρόφ ανέφερε σε δήλωση που ανήρτησε στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram ότι φλέγεται το διυλιστήριο Σιζράν της περιοχής αυτής, την οποία διασχίζει ο ποταμός Βόλγας, αλλά ότι η επίθεση στο διυλιστήριο Νοβοκουμπίσεφ απωθήθηκε.

Ο ίδιος δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι και στα δύο εργοστάσια απομακρύνθηκαν και ότι δεν υπάρχουν θύματα.

Βίντεο –η αυθεντικότητα του δεν έχει επαληθευτεί– που μεταφορτώθηκε στο διαδίκτυο, δείχνει μεγάλη πυρκαγιά στο διυλιστήριο Σιζράν, με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να επιχειρούν στο σημείο.

Την ίδια στιγμή, ουκρανικές επιθέσεις στη δυτική Ρωσία στοίχισαν τη ζωή δυο ανθρώπους. Οι θάνατοι ενός άνδρα και μίας γυναίκας έγιναν γνωστοί από τον Βιατσεσλάφ Γκλάντκοφ, τον κυβερνήτη στην περιοχή Μπέλγκοροντ, όπου οι διασυνοριακές επιθέσεις από την Ουκρανία έχουν γίνει μέρος της καθημερινής ζωής.

Τις τελευταίες εβδομάδες η Ουκρανία στοχοποιεί τις πετρελαϊκές υποδομές της Ρωσίας, πλήττοντας διυλιστήρια σε όλο το ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας.

Οι Ρώσοι συνεχίζουν να προσέρχονται σήμερα στις κάλπες, στο πλαίσιο της 3ήμερης εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του προέδρου της χώρας, με τον Βλαντίμιρ Πούτιν να κατηγορεί χθες την Ουκρανία ότι προσπαθεί να σαμποτάρει τις εκλογές, στις οποίες είναι βέβαιο ότι θα κερδίσει νέα θητεία.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v