Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Την πιθανή κυβέρνησή του φτιάχνει ο Τραμπ

Απέκλεισε τον Vivek Ramaswamy ως υποψήφιο αντιπρόεδρο και αντ' αυτού σκέφτεται να του δώσει μία θέση στο υπουργικό συμβούλιο. Ποια άλλα ονόματα έχουν πέσει στο τραπέζι.

Την πιθανή κυβέρνησή του φτιάχνει ο Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ απέκλεισε τον Vivek Ramaswamy ως υποψήφιο αντιπρόεδρο και αντ' αυτού εξετάζει τον επιχειρηματία για μια θέση στο υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα, καθώς ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία διαμορφώνει τα χαρακτηριστικά μιας πιθανής κυβέρνησης.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Τραμπ είπε προσωπικά στον Ramaswamy ότι δεν θα είναι η επιλογή του για αντιπρόεδρος, σύμφωνα με άτομα που έχουν ενημερωθεί για τη συζήτηση, αλλά τον εξετάζει για θέσεις όπως αυτή του υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας. Ορισμένοι σύμμαχοι του Τραμπ θεωρούν τον Ramaswamy ιδανικό για τη θέση, επειδή λένε ότι είναι άριστος στις δημόσιες ομιλίες και, ως Ινδοαμερικανός γιος μετανάστη, θα μπορούσε να αμβλύνει τις επικρίσεις για τους σαρωτικούς περιορισμούς στη μετανάστευση.

Η συζήτησή τους είναι μία μόνο από τις πολλές που είχε πρόσφατα ο Τραμπ με συμμάχους του για κυβερνητικές θέσεις καθώς έλαβε το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών. Η αφοσίωση, η ιδεολογική συμβατότητα και η εκλογική δύναμη είναι οι μετρήσεις με τις οποίες ο Τραμπ αξιολογεί τις πιθανές επιλογές, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τη διαδικασία και μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Αυτοί που έχουν εντυπωσιάσει τον Τραμπ και την ομάδα του για πιθανούς ρόλους στο υπουργικό συμβούλιο περιλαμβάνουν έναν άλλο πρώην αντίπαλο των προκριματικών εκλογών του κόμματος, τον κυβερνήτη της Βόρειας Ντακότα Doug Burgum, καθώς και το Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων για την 21η περιφέρεια της Νέας Υόρκης Elise Stefanik  και τον πρώην εμπορικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ Robert Lighthizer.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v