Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι 50% στο ντεμπούτο του κοινωνικού δικτύου του Τραμπ στη Wall Street

Ο Τραμπ είναι ο βασικός μέτοχος της Trump Media με 78,75 εκατ. μετοχές, μερίδιο 69%. Με βάση την τρέχουσα τιμή της μετοχής τo μερίδιο του υπολογίζεται σε περισσότερα από 5,6 δισ. δολάρια.

Ράλι 50% στο ντεμπούτο του κοινωνικού δικτύου του Τραμπ στη Wall Street

Η εταιρεία Trump Media του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έκανε ντεμπούτο «με το δεξί» σήμερα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, στην πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσής της υπό τα αρχικά DJT.

Η μετοχή της εταιρείας που εποπτεύει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Truth Social κατέγραψε άλμα ως και 50% κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης. 

«Λατρεύω την Truth Social, λατρεύω την αλήθεια», έγραψε Τραμπ στο Truth Social, το οποίο λάνσαρε το 2022, χαιρετίζοντας το άλμα της μετοχής.

Λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης στη Wall Street, η διαπραγμάτευση της μετοχής αναστάλθηκε λόγω υψηλής μεταβλητότητας.

Ο  Τραμπ είναι ο βασικός μέτοχος της Trump Media με 78,75 εκατ. μετοχές, μερίδιο 69%. Με βάση την τρέχουσα τιμή της μετοχής τo μερίδιο του υπολογίζεται σε περισσότερα από 5,6 δισ. δολάρια.

Η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να προσφέρει οικονομική ανάσα στον πρώην πρόεδρο, ο οποίος καλείται να πληρώσει 175 εκατ. δολάρια σε 10 ημέρες για δικαστικό πρόστιμο. Ωστόσο, ο Τραμπ δεν μπορεί να πουλήσει τις μετοχές του για τους επόμενους έξι μήνες λόγω ειδικής συμφωνίας. Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο πρώην πρόεδρος θα μπορούσε να ζητήσει από το Διοικητικό Συμβούλιο να άρει την απαγόρευση αλλά η πώληση ενός τόσο μεγάλου μεριδίου πιθανότατα θα οδηγούσε σε βουτιά την τιμή της μετοχής.

Η κεφαλαιοποίηση της Trump Media ανέρχεται πλέον στα 14 δισ. δολάρια. 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v