Νέα ρωσική επίθεση με drones στην Ουκρανία, καταρρίφθηκαν δύο

Συνολικά τρία τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εξαπέλυσε η Μόσχα στη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας στο Κίεβο. Άγνωστο αν το τρίτο πέτυχε τον στόχο του.

Νέα ρωσική επίθεση με drones στην Ουκρανία, καταρρίφθηκαν δύο

Το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας στο Κίεβο ανακοίνωσε σήμερα μέσω Facebook ότι η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας κατέρριψε δύο από τα τρία τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα μιας κατεύθυνσης που εξαπέλυσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες και δεν έκανε σαφές αν το drone που δεν καταρρίφθηκε πέτυχε τον στόχο του.

Η νύχτα ήταν συγκριτικά μάλλον ήρεμη, έπειτα από τη σειρά αλλεπάλληλων ρωσικών επιθέσεων εναντίον ουκρανικών ενεργειακών υποδομών την τελευταία εβδομάδα.

Την 22η Μαρτίου τα στρατεύματα της Μόσχας εξαπέλυσαν τη μεγαλύτερη επιδρομή εναντίον ενεργειακών υποδομών τα δυο χρόνια και πλέον που διαρκεί ο πόλεμος και συνέχισαν να πλήττουν ηλεκτροπαραγωγικές εγκαταστάσεις και το δίκτυο μεταφοράς, προκαλώντας πελώριες διακοπές της ηλεκτροδότησης. Οι επιθέσεις αυτής της φύσης συνεχίστηκαν όλη την περασμένη εβδομάδα.

Χθες Κυριακή, ρωσικοί βομβαρδισμοί είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σε διάφορες περιφέρειες της ανατολικής Ουκρανίας, όπου βρίσκεται το αχανές μέτωπο, και στη δυτική περιφέρεια Λβιβ, πολύ μακριά από τη γραμμή επαφής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v