Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεχάστε τις Magnificent Seven... έρχονται οι Fab Four

Oι Nvidia, Meta, Microsoft και Amazon αποτελούν τον νέο κινητήριο μοχλό του ράλι στη Wall Street με ώθηση από τη φρενίτιδα για το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης. Στο «κόκκινο» Apple και Tesla.

Ξεχάστε τις Magnificent Seven... έρχονται οι Fab Four

To ράλι των μετοχών των λεγόμενων «Magnificent Seven» έχει αρχίσει να εξασθενεί αλλά η χρηματιστηριακή αγορά εξακολουθεί να κινείται ψηλότερα. 

Ο S&P 500 αναρριχήθηκε 10% το πρώτο τρίμηνο του έτους, το καλύτερο ξεκίνημα από το 2019, παρόλο που δύο από τα πιο βαριά «χαρτιά» του δείκτη  υπέστησαν διψήφια πτώση. Η μετοχή της Apple υποχώρησε 11% τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, ενώ η Tesla βούτηξε σχεδόν 30%. Η Alphabet βρισκόταν στο «κόκκινο» το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου τριμήνου προτού πραγματοποιήσει ράλι τις τελευταίες τρεις εβδομάδες και βρεθεί στο +8%.

Οι άλλες τέσσερις μετοχές των τεχνολογικών κολοσσών που ανήκουν στην ομάδα των Magnificent Seven - Nvidia, Meta, Microsoft και Amazon - συνέχισαν την ανοδική πορεία επιτυγχάνοντας αποδόσεις υψηλότερες από την ευρύτερη αγορά.

Οι τέσσερις κολοσσοί έχουν επενδύσει στην τεχνητή νοημοσύνη.

Όπως μεταδίδει η WSJ, ορισμένοι αναλυτές τις έχουν βαπτίσει «Fab Four».

Μερίδα επενδυτών υποστηρίζει πως είναι θετικό σήμα ότι η αγορά εξακολουθεί να ανεβαίνει χωρίς ώθηση από εταιρείες όπως η Apple και η Tesla, επειδή αυτό σημαίνει ότι συμμετέχουν περισσότεροι τομείς στο ράλι.

Όλοι οι τομείς του S&P 500, εκτός από τα ακίνητα, κατέγραψαν κέρδη το πρώτο τρίμηνο. Οι μετοχές των εταιρειών μικρής κεφαλαιοποίησης, της βιομηχανίας και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών είναι μεταξύ εκείνων που σημείωσαν άλμα, τροφοδοτώντας τα στοιχήματα ότι η ευρύτερη αγορά μπορεί να έχει περισσότερα περιθώρια ανόδου. 

Μεγάλο μέρος του ενθουσιασμού στηρίζεται στις ελπίδες ότι η αμερικανική οικονομία οδεύει σε «ομαλή προσγείωση» και η Fed θα προχωρήσει σύντομα σε μείωση επιτοκίων, ακόμη και αν δεν το κάνει με τον ρυθμό που ήλπιζαν προηγουμένως ορισμένοι επενδυτές.

Η φρενίτιδα για το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης έχει ενισχύσει τον ενθουσιασμό των επενδυτών. 

«Αν μου έλεγες πριν από οκτώ εβδομάδες ότι η Apple και η Tesla θα ήταν κάτω όσο είναι και ότι οι μειώσεις επιτοκίων φαίνεται ότι θα είναι λιγότερες από ό,τι αναμενόταν, θα περίμενα ότι η αγορά θα ήταν κάτω» δήλωσε στη WSJ ο Ράϊαν Ντέτρικ, υπεύθυνος στρατηγικής στην Carson Group.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v