Παγκόσμια ομοσπονδία στίβου: $50.000 σε κάθε χρυσό Ολυμπιονίκη στο Παρίσι

Η ομοσπονδία δήλωσε ότι έχει βάλει στην άκρη 2,4 εκατ. δολάρια για τους νικητές χρυσών μεταλλίων φέτος και θα επεκτείνει το χρηματικό έπαθλο στους αργυρούς και χάλκινους στο Λος Άντζελες το 2028.

Παγκόσμια ομοσπονδία στίβου: $50.000 σε κάθε χρυσό Ολυμπιονίκη στο Παρίσι

Η World Athletics, η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου, πρώην IAAF, θα καταβάλει χρηματικό έπαθλο στους νικητές των χρυσών μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, αποτελώντας την πρώτη αθλητική ομοσπονδία που θα κάνει κάτι τέτοιο.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η ομοσπονδία δήλωσε ότι έχει βάλει στην άκρη 2,4 εκατ. δολάρια για τους νικητές χρυσών μεταλλίων φέτος και θα επεκτείνει το χρηματικό έπαθλο στους αργυρούς και χάλκινους νικητές στο Λος Άντζελες το 2028.

Ο πρόεδρος της World Athletics Λόρδος Σεμπάστιαν Κόε τόνισε την ανάγκη να μοιραστούν τα έσοδα με τους αθλητές. Είπε ότι η πρωτοβουλία αυτή είναι "μια κομβική στιγμή για τη World Athletics και το άθλημα του στίβου στο σύνολό του, υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή μας για την ενδυνάμωση των αθλητών και αναγνωρίζοντας τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν στην επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων".

Κάθε ατομικός πρωταθλητής του στίβου θα λάβει 50.000 δολάρια στο Παρίσι, ενώ οι νικήτριες ομάδες σκυταλοδρομίας θα μοιραστούν το ίδιο ποσό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v