Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες κυρώσεις κατά της Τεχεράνης ανακοινώνουν ΗΠΑ και ΕΕ

Η Τζάνετ Γέλεν θα ανακοινώσει την επιβολή κυρώσεων κατά τη διάρκεια της διάσκεψης του ΔΝΤ. Αντίστοιχη κίνηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση «τις επόμενες μέρες».

Νέες κυρώσεις κατά της Τεχεράνης ανακοινώνουν ΗΠΑ και ΕΕ

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν ετοιμάζεται να επιβάλει νέες κυρώσεις στο Ιράν, μετά την επίθεση στο Ισραήλ το Σαββατοκύριακο, μεταδίδουν ισραηλινά μέσα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Γέλεν θα ανακοινώσει τις κυρώσεις κατά τη διάρκεια της ετήσιας διάσκεψης του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον αργότερα σήμερα και θα παροτρύνει τους ομολόγους της που θα συμμετάσχουν στη διάσκεψη να λάβουν παρόμοια μέτρα στις χώρες τους.

Σε ένα προσχέδιο των προγραμματισμένων δηλώσεων, η Γέλεν φέρεται να δηλώνει ότι το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ «δεν θα διστάσει να συνεργαστεί με τους συμμάχους μας για να χρησιμοποιήσει την αρμοδιότητα επιβολής κυρώσεων, ώστε να παρεμποδίσει την κακοήθη και αποσταθεροποιητική δραστηριότητα του ιρανικού καθεστώτος».

Κυρώσεις κατά της Τεχεράνης αναμένεται να ανακοινώσει και η Ευρωπαϊκή Ενωση «τις επόμενες ημέρες», σύμφωνα με το Bloomberg. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v