Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γάζα: Φωτογράφος του Reuters κέρδισε το βραβείο World Press Photo

Ο Μοχάμεντ Σάλεμ είπε ότι δεν είναι μια φωτογραφία για να γιορτάσει, Ελπίζει με αυτό το βραβείο ότι ο κόσμος θα συνειδητοποιήσει ακόμη περισσότερο τον ανθρώπινο αντίκτυπο του πολέμου, ειδικά στα παιδιά. Η φωτογραφία τραβήχτηκε 17 Οκτωβρίου, στο νοσοκομείο Νάσερ.

Γάζα: Φωτογράφος του Reuters κέρδισε το βραβείο World Press Photo

Ο φωτογράφος του Reuters Μοχάμεντ Σάλεμ κέρδισε το διεθνές βραβείο World Press Photo of the Year για το 2024 για τη φωτογραφία μιας Παλαιστίνιας γυναίκας που αγκαλιάζει σφιχτά στο σώμα της την πεντάχρονη ανιψιάς της στη Λωρίδα της Γάζας.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 17 Οκτωβρίου 2023, στο νοσοκομείο Νάσερ, στην πόλη Χαν Γιουνίς, στη νότια Γάζα, όπου οικογένειες αναζητούσαν συγγενείς οι οποίοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του ισραηλινού βομβαρδισμού στον παλαιστινιακό θύλακα.

Η φωτογραφία του Σάλεμ απεικονίζει την Ινάς Αμπού Μάαμαρ, 36 ετών, να κλαίει με λυγμούς κρατώντας το σώμα της Σάλι τυλιγμένο με λευκά σεντόνια στο νεκροτομείο του νοσοκομείου.

"Ο Μοχάμεντ έλαβε τα νέα του βραβείου WPP με ταπεινότητα, λέγοντας ότι αυτή δεν είναι μια φωτογραφία για να γιορτάσει, αλλά ότι εκτιμά την αναγνώρισή της και την ευκαιρία να τη δημοσιεύσει σε ένα ευρύτερο κοινό", δήλωσε ο Ρίκι Ρότζερς, Reuters Global Editor for Pictures and Video.

«Ελπίζει με αυτό το βραβείο ότι ο κόσμος θα συνειδητοποιήσει ακόμη περισσότερο τον ανθρώπινο αντίκτυπο του πολέμου, ειδικά στα παιδιά», είπε ο Ρότζερς.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v