Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εστειλε μήνυμα το Τελ Αβίβ χτυπώντας κοντά σε πυρηνική εγκατάσταση

Σύμφωνα με πληροφορίες της Jerusalem Post, το Ισραήλ εκτόξευσε πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς από αεροσκάφος. Επέλεξε να χτυπήσει κοντά αλλά όχι σε πυρηνική εγκατάσταση.

Εστειλε μήνυμα το Τελ Αβίβ χτυπώντας κοντά σε πυρηνική εγκατάσταση

Πηγές επιβεβαίωσαν στην Jerusalem Post ότι η επίθεση στο Ιράν, στο Ισφαχάν, έπληξε ιρανικές αεροπορικές δυνάμεις σχεδόν ακριβώς δίπλα στην πυρηνική εγκατάσταση της Ισλαμικής Δημοκρατίας στην ίδια περιοχή.

Το μήνυμα ήταν αναμφισβήτητο, «επιλέξαμε να μη χτυπήσουμε τις πυρηνικές σας εγκαταστάσεις αυτή τη φορά, αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει χειρότερα», είπαν πηγές στην Post.

Με άλλα λόγια, η επίθεση στο Ισφαχάν σχεδιάστηκε όχι μόνο για να βλάψει το Ιράν αλλά και για να καταστήσει εξαιρετικά σαφές πόσο ευάλωτο είναι σε ό,τι αφορά τις πυρηνικές του εγκαταστάσεις.

Πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς από αεροσκάφη χρησιμοποιήθηκαν για να μη γίνουν αντιληπτά από την ιρανική αεράμυνα. Αυτό θα μπορούσε να γίνει ξανά ανά πάσα στιγμή, γράφει η ισραηλινή εφημερίδα.

Ταυτόχρονα, με το να μην επιτεθεί στην πυρηνική τοποθεσία στο Ισφαχάν ή σε άλλες πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Natanz και το Fordow στάλθηκε σήμα ότι δεν επιδιώκει έναν κλιμακούμενο περιφερειακό πόλεμο.

Αυτή ήταν μια επίθεση, δηλαδή, που σχεδιάστηκε για να μειώσει την πιθανότητα άλλης ιρανικής αντεπίθεσης μετά την εκτόξευση περίπου 350 πυραύλων και drones από την Ισλαμική Δημοκρατία στο εβραϊκό κράτος το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Το κατά πόσο απέδωσε αναμένεται να φανεί τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v