Συρία: 28 νεκροί σε επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους

Η πλειονότητα των νεκρών είναι μέλη μιας οργάνωσης που αποκαλείται «η ταξιαρχία αλ-Κοντς» που αποτελείται από Παλαιστίνιους μαχητές, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Συρία: 28 νεκροί σε επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους

Μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) σκότωσαν 28 Σύρους στρατιώτες και μαχητές πιστούς στη Δαμασκό σε δύο επιθέσεις που εξαπέλυσαν σε περιοχές ελεγχόμενες από την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με νέο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Παρά την εδαφική ήττα του στη Συρία το 2019, η τζιχαντιστική οργάνωση τα μέλη της οποίας έχουν αποσυρθεί στην τεράστια συριακή έρημο, εξακολουθούν να εξαπολύουν φονικές επιθέσεις, με στόχο κυρίως φιλοκυβερνητικές δυνάμεις και δυνάμεις υπό την ηγεσία των Κούρδων, συμμάχων της Ουάσινγκτον.

Σε μια πρώτη επίθεση χθες, Πέμπτη, το βράδυ "22 μέλη του τακτικού στρατού και μαχητές φιλοκυβερνητικής οργάνωσης σκοτώθηκαν όταν τζιχαντιστές του ΙΚ άνοιξαν πυρ εναντίον στρατιωτικού λεωφορείου στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας Χομς" (κέντρο), ανέφερε η ΜΚΟ, που έχει έδρα τη Βρετανία και διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία.

Η πλειονότητα των νεκρών είναι μέλη μιας οργάνωσης που αποκαλείται "η ταξιαρχία αλ-Κοντς" που αποτελείται από Παλαιστίνιους μαχητές, διευκρίνισε.

Ανατολικότερα, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, "έξι Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε άλλη επίθεση του ΙΚ εναντίον μίας βάσης κοντά στην Μπουκαμάλ", ανέφερε το Παρατηρητήριο, προσθέτοντας πως δύο στρατιώτες απήχθησαν.

Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 20 νεκρούς στις επιθέσεις αυτές.

Τα συριακά κρατικά ΜΜΕ δεν έχουν αναφερθεί προσώρας στις επιθέσεις.

Στα τέλη Μαρτίου, οι τζιχαντιστές του ΙΚ "εκτέλεσαν" οκτώ Σύρους στρατιώτες έπειτα από ενέδρα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Το ΙΚ πήρε τον έλεγχο μεγάλων τμημάτων του εδάφους της Συρίας και του Ιράν το 2014 ανακηρύσσοντας το "χαλιφάτο" του προτού ηττηθεί το 2019 από διεθνή αντιτζιχαντιστικό συνασπισμό υπό τη διεύθυνση των Ηνωμένων Πολιτειών και των κουρδικών δυνάμεων.

Από τις αρχές της χρονιάς, τουλάχιστον 268 στρατιώτες και μαχητές φιλοκυβερνητικών οργανώσεων έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις, ενέδρες και εκρήξεις του ΙΚ, κυρίως στις επαρχίες Ντέιρ Έζορ, Χομς και Ράκα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v