Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

To Πανεπιστήμιο Κολούμπια αναστέλλει τα δια ζώσης μαθήματα

Η πρόεδρος του πανεπιστημίου κατηγόρησε μερίδα φοιτητών για αντισημητική ρητορική και εκφοβισμό. Ραβίνος κάλεσε τους Εβραίους φοιτητές να εγκαταλείψουν την πανεπιστημιούπολη για λόγους ασφαλείας.

To Πανεπιστήμιο Κολούμπια αναστέλλει τα δια ζώσης μαθήματα

Το Πανεπιστήμιο Κολούμπια ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι όλα τα μαθήματα θα γίνονται διαδικτυακά μέχρι νεωτέρας καθώς έχουν οξυνθεί οι εντάσεις για τον πόλεμο στη Γάζα εντός της πανεπιστημιούπολης.

Η εξαιρετικά ασυνήθιστη κίνηση επιστροφής σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης για πρώτη φορά μετά την πανδημία ακολούθησε την απόφαση της προέδρου του πανεπιστημίου Μινούς Σαφίκ να καλέσει την αστυνομία της Νέας Υόρκης την περασμένη εβδομάδα για τη σύλληψη φοιτητών που διαδήλωναν κατά του πολέμου.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η ίδια κατηγόρησε μερίδα φοιτητών για αντισημητική ρητορική και εκφοβισμό. 

«Τις τελευταίες ημέρες, υπήρξαν πάρα πολλά παραδείγματα εκφοβιστικής και παρενοχλητικής συμπεριφοράς στην πανεπιστημιούπολη μας. Η αντισημιτική γλώσσα, όπως και κάθε άλλη γλώσσα που χρησιμοποιείται για να πληγώσει και να φοβίσει τους ανθρώπους, είναι απαράδεκτη και θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα», ανέφερε σε δήλωσή της.

Οι διαμαρτυρόμενοι φοιτητές ζητούν από τη διοίκηση του πανεπιστημίου να τερματίσει την παρουσία του στο Τελ Αβίβ.

Εν τω μεταξύ, εναντίον της διοίκησης έχουν υποβληθεί μηνύσεις «για μη προστασία εβραίων φοιτητών».

Το πρωί της Κυριακής ραβίνος που διδάσκει στο πανεπιστήμιο κάλεσε τους εβραίους φοιτητές να εγκαταλείψουν την πανεπιστημιούπολη, λέγοντας ότι η αστυνομία δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλειά τους. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v