Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισραηλινός στρατός: Όλα έτοιμα για να πάρουμε τη Ράφα

Περιμένουμε την κυβερνητική εντολή, διαμηνύουν αξιωματούχοι, επισημαίνοντας ότι μέλημα του στρατού θα είναι η φυγάδευση των αμάχων που έχουν καταφύγει στην πόλη. Μπαράζ πληγμάτων εναντίον της Χεζμπολάχ, «επιχείρηση στον Λίβανο».

Ισραηλινός στρατός: Όλα έτοιμα για να πάρουμε τη Ράφα

Ο ισραηλινός στρατός έχει πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για να καταλάβει τη Ράφα, την οποία θεωρεί το τελευταίο προπύργιο της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, και μπορεί να ξεκινήσει την επιχείρηση αμέσως μόλις λάβει έγκριση από την κυβέρνηση, δήλωσε στο Reuters ανώτερος αξιωματούχος του ισραηλινού αμυντικού τομέα.

Το Ισραήλ «προχωρά» στην επίθεση εναντίον της Χαμάς στη Ράφα, τη μόνη πόλη της Λωρίδας της Γάζας που δεν έχει ακόμη δεχτεί χερσαία επίθεση στον πόλεμο που διαρκεί μισό χρόνο, και θα επιχειρήσει να προστατεύσει τους Παλαιστίνιους πολίτες, δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Μέρος της ισραηλινής στρατηγικής αποτελεί και η μετακίνηση των πολιτών που έχουν καταφύγει στην πόλη, πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι μαχητικά αεροσκάφη και πυροβολικό έπληξαν 40 στόχους που συνδέονται με μαχητές της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, καθώς συνεχίζεται η κλιμάκωση των διασυνοριακών επιδρομών τις τελευταίες μέρες. Ανέφερε ότι οι στόχοι περιλαμβάνουν εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων και άλλες υποδομές. Τουλάχιστον οι μισοί από τους διοικητές της σιιτικής οργάνωσης στην περιοχή έχουν σκοτωθεί από τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Οι ισραηλινές δυνάμεις διεξάγουν «επιθετική επιχείρηση» στον νότιο Λίβανο, ανακοίνωσε εξάλλου, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκαλάντ, υποστηρίζοντας ότι οι μισοί διοικητές της πανίσχυρης σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στον τομέα έχουν «εξοντωθεί».

Δεν είναι σαφές προς το παρόν αν ο ισραηλινός στρατός έχει περάσει στο έδαφος του Λιβάνου.

«Πολλές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα και οι IDF (ο στρατός) διεξάγει επιθετική δράση επί του παρόντος σε όλο τον νότιο Λίβανο», είπε ο Γκαλάντ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v