Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχώρηση TikTok στη μάχη με την Ε.Ε.

Τα παιδιά μας δεν είναι πειραματόζωα για τα κοινωνικά δίκτυα, διαμήνυσε ο Τιερί Μπρετόν. Εργαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τις ανησυχίες της Κομισιόν, ανακοίνωσε η κινεζική εταιρεία.

Υποχώρηση TikTok στη μάχη με την Ε.Ε.

Το TikTok θα αναστείλει οικειοθελώς το πρόγραμμα επιβράβευσης της νέας της εφαρμογής TikTok Lite, καθώς προσπαθεί να καθησυχάσει τους φόβους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε η κινεζική εταιρεία στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X την Τετάρτη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρησιμοποιεί τους κανονισμούς του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA) για να αναγκάσει τις μεγάλες διαδικτυακές εταιρείες να κάνουν περισσότερα για την αντιμετώπιση του παράνομου και επιβλαβούς περιεχομένου στις πλατφόρμες τους, με το TikTok να βρίσκεται στο μικροσκόπιο για τον αντίκτυπό του στα παιδιά.

Ο εκτελεστικός βραχίονας της Ε.Ε. είχε δώσει προθεσμία μέχρι σήμερα στην εταιρεία που ανήκει στην ByteDance για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες του σχετικά με τη δυνητικά εθιστική φύση του προγράμματος επιβράβευσης για τα παιδιά ή διαφορετικά να επιβληθεί προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του.

«Το TikTok επιδιώκει πάντα να συνεργάζεται εποικοδομητικά με την Επιτροπή της ΕΕ και άλλες ρυθμιστικές αρχές. Ως εκ τούτου, αναστέλλουμε οικειοθελώς τις λειτουργίες ανταμοιβής στο TikTok Lite, ενώ αντιμετωπίζουμε τις ανησυχίες που έχουν εγείρει» δήλωσε η εταιρεία στο X.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη βιομηχανία  Τιερί Μπρετόν, ο οποίος έχει ξεκινήσει δύο έρευνες για το TikTok, σχολίασε την απόφαση της εταιρείας.

«Οι υποθέσεις μας κατά της TikTok σχετικά με τον κίνδυνο εθισμού συνεχίζονται, συμπεριλαμβανομένης της έρευνας για το αν η κυκλοφορία του TikTok Lite έγινε σε συμμόρφωση με τον DSA», ανέφερε σε δήλωσή του. «Τα παιδιά μας δεν είναι πειραματόζωα για τα κοινωνικά δίκτυα» πρόσθεσε.

Το πρόγραμμα επιβράβευσης του TikTok Lite επιτρέπει στους χρήστες να κερδίζουν πόντους ενώ εκτελούν ορισμένες εργασίες στην πλατφόρμα, όπως η παρακολούθηση βίντεο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v